Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5366

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


osip, akne?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

1234p

10.11.2020. 19:20

Poštovani, u utorak 3.11. sam počela piti kontracepciju, a u ponedjeljak 2.11. sam išla na depilaciju toplim voskom , depilirala sam donji dio leđa, trbuh. U petak 6.11. pojavio mi se osip na donjem dijelu leđa i jako malo na trbuhu. Isprva me nije svrbjelo, ali sada se na leđima jako proširilo i počinje mi lagano smetati. Na gornjem dijelu leđa nema apsolutno ničega no dole ima jako puno tog osipa ili akni nisam više sigurna. Zanima me može li to biti povezano s kontracepcijom ili stresom ili depilacijom ili pak nečim drugim i što da koristim kako bi se to smanjilo? Samo da napomenem, isti takav osip pojavio mi se u 6. mjesecu i doktorica je rekla da koristim samo baby puder, a ako se ne smanji za 5 dana da dođem ponovno i smanjio se no sad se opet pojavio.

Darko Richter, dr. med.

10.11.2020. 19:50

Za ovo je najbolje raspitati se kod dermatologa.
U 6. mj. niste radili niti depilaciju, niti ste uzimali kontraceptive, pa se svejedno osip pojavio. A na donjem dijelu leđa akne su prilično rijetke, više su gore i na licu.
Meni ovo liči na nakakvu alergiju i po tome bih uzeto antihistaminik, bilo koji, u dvostrukoj dozi: za vas to znači 2 tbl. Aeriusa, Letizena, Alerdina, Dasselte, Escontrala, ili sl.