Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


šta da radim????


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sarah

11.02.2006. 20:32

Kao dijete sve do kraja puberteta bila sam podložna slabijim alergijskim reakcijama (potvrdio alergo test) i onda je stalo. U 26-oj sam ponovo
počela biti podložna puno jače ali ne kao nekad na hranu već na mirise parfema, eterična ulja, mljeko za tijelo... Reakcije su bile prilično blage, crvenilo grla ili blago oticanje i crvenilo ruku i nogu do zglobova.

Prije tjedan dana u radnom prostoru netko je zapalio eteričnu svijeću,
nakon što sam bila izložena mirisu cca 2 sata ali u susjednoj prostoriji
i samo prošla nekoliko puta tom prostorijom, došla sam do stanja da sam "lovila" zrak, lupala se poplučima da bih mogla disati. Drugi dan u tramvaju isto, nakon osjeta parfema samo slabije jer sam doslovno istrčala van. Kupila sam si klaritin i pila kalcij 500. Iza te "alergije" dva dana dobila sam jaku prehladu, temperatura mi se penje svaku većer na 37 (moja temp. je 36,6), loše se osijećam, ruke i noge mi zatiću do zglobova, žile mi jako nabreknu i bole me, po tijelu osjećam svrab ali nema osipa.
Prošle sam godine učinila alergo test i ništa nije otkriveno, dermatolog mi je rekao da sam preosjetljiva, ali ako želim da idem na krvnu pretragu. Drugi doktor mi je ovih dana rekao da idem imunologu.

Kome da idem??? Što mi je??

Oprostite na dužini, ali više stvarno neznam što bih i kamo da krenem.

doc. dr. sc. Tomislav Baudoin

31.05.2006. 23:08

Javite se za početak pulmologu-alergologu koji će napraviti dijagnostiku koja će rasvijetliti vaše tegobe te vam dati primjerenu terapiju. Ove reakcije upućuju da se radi o hiperreaktivnosti dišnog sustava koja još uvijek ne znači i astmu.