Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 928 | Broj poruka: 5364

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Svrabez koze


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marijan

09.02.2006. 21:48

Postovani,

imam 20 godina i prije vise godina dana primjetio sam promjenu na kozi na zglobovima desne sake. Koza je suha, tvrda i ispucala, ali ne do krvi i na tom mjestu izaziva svrabez.Tokom vremena se pojavilo na drugoj ruci. Tokom vremena, pojavila mi se svrabez na laktovima, u predjelu koljena(bocno i sa straznje strane) te u predjelu prepona i s donje strane testisa(izmedu analnog otvora i testisa) i to u zadnjih godinu-dvije. Na tim dijelovima ne vidim nikakve promjene na kozi ali me ponekad toliko svrbi da grebanjem ostetim kozu. Primjecujem jedino da je koza vise suha na preponama. kada sam posjetio lijecnika prepisao mi je belosalic 10dana. nakon koristenja belosalica, koza se obnovila na rukama i prestalo me svrbjeti na ostalim dijelovima, ali nakon nekoliko tjedana opet se pojavila svrabez s tim da je na zglobovima sake koza tvrda, a na laktovima i preponama samo jako svrbi. Posjetio sam lijecnika koji je tada napisao uputnicu za dermetologa i alergolosku ambulantu. Napominjem da mi nitko u blizoj i daljoj rodbini nema psorijazu. Inace, od uvijek alergican sam na kucnu prasinu, grinje, pelud trava. Nemam problema sa disanjem ili bilo kakvim akutnim napadima (astma), suzenje ociju i sl. U mladoj dobi sam vise puta imao bronhitis, no sada ne. Inace imam dijagnosticiran poviseni krvni tlak i pijem enap 10mg 1x dnevno. uzrok nije pronaden. Zanima me sljedece: Prema mojem opisu, koje bi dijagnoze mogle doci u obzir i kako suzbiti svrabez? Da li da koristim belosalic dok ne dobijem nalaze i terapiju i da li se belosalic smije koristiti na podrucju oko spolnog organa i uz mosnje? Opcenioto, sto mi mozete reci ili preporuciti s obzirom na date podatke. Ispricavam se na poduzem tekstu i unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

doc. dr. sc. Tomislav Baudoin

31.05.2006. 23:02

Vrlo vjerojatno da imate psorijazu. No najbolji savjet je da se 'držite svog dermatologa' i dobit ćete odgovor na sva pitanja, a vaše će tegobe biti pod kontrolom.