Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


upaljene oči ili....


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tabi

28.05.2007. 18:50

Sinu je 5 godina, u zadnje 2 godine u trećem mjesecu počinje curenje nosa . do ove godine se sve svelo na to i uz Rinolan je prolazilo. Ove godine su mu počele oticati oči , svrbiti ga i suziti uz već konstano curenje iz nosa prozirnog iscjetka. Nalazi su slijedeći: Imunoglobulin E 244, Eo u komori. 522 x 10na 6 IL, eozilofili su nađeni.Trenutna terapija je Claritine sirup ujutro, i dobili smo Tafen sprej za nos. Od Tafena mu je prokrvario nos pa smo stali s njegovom upotrebom. Najviše me zabrinjavaju njegove oči. Da li treba raditi testiranja i da li na sve i na nutritivne (jer ne primjećujem povezanost sa hranom) ili samo na inhalacijske alergene? Unaprijed hvala.

Darko Richter, dr. med.

28.05.2007. 20:55

Očito ima alergijski rinokonjunktivitis, a dominira konjunktivitis. Preporučiobih vam da se dijete istestira na glavne inhalacijske alergene, osobito na peludi. Od terapije dati Aerius sirup, 2,5 mg svaki dan, redovito, do konca lipnja, te u slučaju da je alergičan na trave i ambroziju, još i od druge polovice kolovoza sve do konca listopada. Umjesto Tafena, preporučiobih vam drugi intranazalni steroid, npr. Flixonase. Kada dolazite na testiranje, koje je najbrže i najlakše izvesti prick-metodom (kožni test) najmanje 3 dana mora biti bez antihistaminika (Aerius), a poželjno je i 7 dana. Ukoliko bud ealergičan samo na trave, ili samo na ambroziju, tada bi se moglapreporučiti specifična imunoterapija (hiposenzibilizacija).