Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


bronchitis atopica i rinitis atopica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

aniram

13.11.2009. 20:50

Poštovani,
Curica ima 3 godine, visoko pozitivna na grinje, na prijelazu godišnjih doba ima učestale bronhitise, naravno prije toga curi nosić, alergološki obrađena na terapiji Singulairom ,Nasonex, Claritine jedna žličica dnevno, te ventolin po potrebi, kad bi imala te bronhitise bila bi na inhalacijama. Nabrojila ja tu svega, uglavnom tegobe započnu curenjem nosića i to bi se redovno spustilo u pluća.PITANJe zapravo glasi da li je ovo alergijska astma i da li uopće postoji razlika između alergijskog bronhitisa i alergijske astme?puno pozdrava

Darko Richter, dr. med.

13.11.2009. 23:20

Osnovno je pitanje kako je ispala alergološka obrada. Ako je alergološka obrada pozitivna, dijete ima astmu. Treba dobiti Singulair Mini granule 1×1 i flixotide 50, inhaler, 2×2 inhalacija na Babyhaler, a Ventolin 2 potiska po potrebi. Međutim, htio bih vas upoziriti da alergološka obrada nije pozitivna svaki puta kada to promrmlja netko kome nije jasno što je to alergološka obrada, kako se radi i što uključuje.
Razlika između alergijskog bronhitisa i alergijske astme, jest da alergijski bronhitis postoji u glavama nekih doktora i laika koji misle, ako tako kažu, da nije astma, već nešto drugo, društveno prihvatljivije.

aniram

14.11.2009. 12:15

Poštovanje
Koje ste vi britko pero , da sam ja diplomirala medicinu onda vam nebi postavljala ovakva pitanja, a pošto ja znam da me vi u potpunosti razumijete napisat ću ovo:IgE 99,3kU/l,ECP 31,5 UG/l, RASTbig-smileF 4 raz(19.0 kU/l)phleum pratense 0,jaje 0,mlijeko 1raz (0,4 kU/L). DUNGER 280 eo./mm3, BRIS NOSA NA EO 3-4 EO, DOSTA SEG.Eto ga i ja osobno ne mislim da je astma nešto društveno neprihvatljivo, nego nešto s čim se na žalost mora i može živjeti, ali eto mene neuku zanimlo koja je razlika, još jednom puno vam hvala na odgovoru.

Darko Richter, dr. med.

14.11.2009. 15:20

Što je RAST F 4 raz(19.0 kU/l), s onom nasmijanom ikonicom ispred F?

aniram

14.11.2009. 17:50

Pozdrav, ispričavam se nekako sam utipkala onog smješka greškom, ugl.RAST-DF 4 RAZ(19,0 kU/L),ovo sve prethodno napisano sam prepisala s nalaza alergologa.Zaboravila sam napisati da bi curica imala bronhitise5-6 puta godišnje i inhalirana je e sad se nemojte smijati ali mislilim lijekom koji se zove ATROVENT ili tako nekako dva puta.E sad pitanje od kojeg vam se sigurno diže kosa na glavi ali ja kao i svaki uplašeni roditelj pitam da li je stanje jako zabrinjavajuće?

aniram

14.11.2009. 17:50

Oprostite ovo sam prepisala s nalaza krvnog testa dermatophagoides pteronyssinus RAZRED 4 , 19,0kU/L, pretpostavljam da se radi o grinji, punp,puno pozdrava,valjda bi to trebalo pisati tamo gdje se pojavljuje ona nasmiješena ikonica

Darko Richter, dr. med.

14.11.2009. 19:25

Dijete ima alergijskua stmu, terapija je za prvih 4-6 tjedana kako sam već ranije napisao, a ptom se može micati jedan ili drugi lijek. Ako ne ide, nastavljaju se zajednol.U principu, na kraju (oko dobi 6 godina, ako ne prije) bi trebao funkcionirati Flixotide sam. Osim toga, dobro bi bilo provesti mjere ekspozicijske profilakse: urediti stan (najprije sobu djeteta ili sobu u kojij provodi noć, protiv grinja): ukloniti tepihe, zastore, stolnjake, tapecirani namještaj, plišane igračke, jastuke, kapute u ormarima, i sl., tj. sve što skuplja prašinu. Ostaje krevet, kojeg treba opremiti antialergijskim NAVLAKAMA za jastuk, jorgan i madrac. Te navlake ne prošuštaju grijnje (prašinu), tj. kada klofate ili protresate taj jastuk,ili madrac, iz njega ne izlazi prašina (morate navlake skinuti).

aniram

14.11.2009. 21:20

Zahvaljujem na savjetima i puno pozdrava