Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


clenil a


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

natasavrsar

17.11.2009. 10:55

Dobro veče.Pošto imam curicu od 2,5 god sklonu laringitisima njezina pedijatrica mi je preporučila clenil A ampule za inhalaciju(po sastavu je to beclometasone dipropionato)0,8 mg /2 ml prizvođač je Chiesi.Pošto vidim da vi preporučate pulmicort respule do kojih još nisam uspjela doći zanima da li je ovaj lijek nešto slično tome.Hvala unaprijed.

Darko Richter, dr. med.

19.11.2009. 20:25

Prviputa cujem za Clanil A. NO, to je u principu slicanlijek Pulmicortu. Medjutim, moram vas upozoriti na 2 stvari: doza poampuli od 2 ml je veca (0,8 mg, Pulmicort 0,5 mg), a k tome je beklometazon (Clenil) opeterceniji nuspojvama sistemnog karaktera (supresija nadbubrezne zlijezde) od budesonida (Pulmicort). Ako nema drugog, a dijete se u pola noci digne s laringitisom, Clenil je odlican, ali ako nabavljate lijek za takvu eventualiju, onda se potrudite pa nadjete Pulmicort.

natasavrsar

20.11.2009. 00:35

Hvala na odgovoru,a što se tiče doziranja dok. mi je rekla pola ampule 1-2 puta na dan ovisi o situaciji.Ali evo bili smo vrijedni pa je muž otišao u zg po pulmicort,naručili smo ga i stiže u ponedjeljak.Ako sam dobro shvatila njega dajem kad primjetim promjenu u glasu,pojačano curenje iz nosa i kašalj. Ili čekam baš da dođe do noćnog napada,pa ga onda inhaliram?I još jedno pitanje da li je uz pulmicort nakon napada potrebno davati još nešto ili je on dovoljan?Hvala i oprostite na gnjavaži

Darko Richter, dr. med.

20.11.2009. 19:40

Najboljeje dati lijek [to ranije kada se bolest pomalja. No, to ne znaci da je svaki kasalj ujedno potom i laringitis. To bi mama morla moci prepoznati, jos popodne, ili ranijeuvecer, ili jos u snu, prije no sto e\se dijet probudi s prvim napadom gusenja. Vi kod kuce bez straha od nuspojava mozete datiPulmicort ili Clenil, ili sl. ako ima i drugih marki. No, ako se stanje ne smiri, u roku od pola sata, idete na dezurni ORL odjel. Tamo se osimpregleda, mogu dati i neke druge inhalacije i injekcija, pa cak i zadrzati na bolnickom lijecenju. Imam predosjecaj da ce ove hladne sezone, biti dosta laringitisa,i da ce biti dosta teskih oblika, a to zakljucujem po tome so su laringitisi vec poceli, i stosmo vec imali jedno dijete od nepune dvije godine s potrebom za intubaciju. Ti teski ublici obicno su posljedica posebno virulentnih virusa, obicno parainfluenza virus tipa 1.

natasavrsar

21.11.2009. 02:50

puno hvala na pomoći i svaka pohvala što odvajate svoje dragocjeno vrijeme za nas

Darko Richter, dr. med.

22.11.2009. 04:25

Svaki puta kada me netkopohvali,pourim da ponovno procitam svoj dogovor. Ovog puta je stvarno bio dobar.