Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Bronhitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

spaj2411

02.02.2009. 11:20

Poštovani,
Moja kći ima 3 i po godine. Svako curenje nosa završi sa opstruktivnim bronhitisom. Prošle godine imala je bronhitis svaki mjesec, a u 11. i 12.mj. jedan za drugim 4 puta. Većinom su bez temperature. U 11. mjesecu radili smo alergotest, koji je negativan, ali nam je doktorica prepisala Singulair. Kad ga je počela uzimati, svejedno je imala bronhitise. Doktorica joj je uvijek prepisivala Ventolin sirup ili inhalacije i Kalvocin bid. Krajem 12.mjeseca od druge pedijatrice dobila sam mišljenje da Singulair nije bio potreban jer nije utvrđena alergija, pa sam ga prestala davati. Početkom siječnja nakon prehlade dobila je bronhitis (bez spazma) i dobila je samo Klavocin bid. Prošli tjedan imala temperaturu 5 dana (inače smo u kući svi gripozni). Doktorica je nakon pregleda rekla da je sve čisto i nije nam dala ništa, da bi drugi dan na pedijatriji utvrdili da ima početak upale pluća (snimali smo pluća i vadili krv) i opet nema spazam. Uzima Sumamed, Operil u nos i Bisolvon. Neznam više šta raditi. Molim Vas da mi kažete da li bi Singulair spriječio i upale i spazme ili on koristi samo kod opstruktivnih bronhitisa. Što da učinim da joj zaštitim pluća. Inače, mi smo nepušači i dijete nije u zadimljenim prostorijama.

Darko Richter, dr. med.

02.02.2009. 12:15

Možda je malo prerano rođena, ili je bila nešto niže porođajne težine, ili je primala kisik po porodu, ili je imala kao malo dojenče nekuupalu pluća ili teži bronhitis-bronhiolitis?
Za prevenciju spazma u tijeku virusni prehladnih bolesti indicirano je davati, u vašem slučaju, Singulair Mini granuel 1×1 + Flixotide 50, inhaler, 2×2 potiska na Babyhaler. Ako ipak dođe do spazma, daje se još Ventolin, 2 potiska na Babyhaler, svakih 6 h, dok je potreba.

spaj2411

02.02.2009. 13:40

Poštovani,
Hvala na odgovoru, a što se tiče Vašeg pitanja, djevojčica je rođena na vrijeme , sa 3150 kg težine, nije bilo nikakvih poteškoća prilikom poroda niti kasnije, a dojena je do 2 god i 8 mjeseci. Mlijeko je uvedeno nakon godinu dana. Da li nešto znače roza flekice na koži koje izgledaju kao da je opečeno koprivom. Pojavile su se sada za vrijeme temperature. Pojave se na licu ili ruci ili prsima, pa na leđima i brzo nestanu. Kad se tijelo ugrije ili kad zakašlje opet se pojave i opet brzo nestanu. Lijep pozdrav

Darko Richter, dr. med.

02.02.2009. 15:10

Taj bi osip trebalo vidjeti. Možda liči na ekcem, a to bi ukazivalo na suspektnu alergiju.