Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


churg strauss sindrom


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

visnja051

02.10.2008. 18:40

ima li tko takav poremecaj? trebalo je nekoliko godina da mi dijagnosticiraju. bolnica 2x.sve pretrage. infiltrat na plućima. voljela bi da se javi netko sa istim simptomima ili dijagnozom, posto ima malo ljudi sa tim poremecajem. kako smanjiti eozinofile? medrol sve rjesava, ali stetan je. u trudnoci je bilo sve ok,ali odmah nakon poroda kaos. nevjerojatno brzo posljedice i osjetim i brzo napreduje. hvala.

Darko Richter, dr. med.

02.10.2008. 21:25

Mislim i da ovo baš nije forum za dogovaranje pacijenata. Ima malo drugačiju namjenu. Imate dijagnozu, imate liječenje, i kortikosteroide se tu ne može izbjeći, osim na račun još "štetnije" terapije (npr. azathioprine, infliximab). što vjerojatno nećete. Kortikosteroidi se počnu na dozi Medrola od oko 2 mg/kg dnevno, i mogu se polagano, kroz mjesece smanjivati, uz kontrolulaboratorijski upalnih parametara, a naravno, i kliničkih. Pretpostavlja se da će laboratorijski malo prijet pokazati da li je doza preniska, pa se i prije kliničkog pogoršanja doza može korigirati. Neke niže doze mogu biti oko 10 puta manje od inicijalnih (dakle, 0,2 mg/kg).
Važno pitanje: da li slučajno koristite lijek Singulair? On je povezan s nekim slučajevima CS sindroma i obavezno se treba prekinuti.