Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 196 | Broj poruka: 1531

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Kašalj nakon Covida-19


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

MarijaSB

11.01.2021. 07:55

Posovani, u 11mj ove godine zarazena sa covidom—19,od samog pocetka od kako sam zarazena je bio kasalj prvo suhi nadrazajni, zatim sa sekretom. Dr. mi preporucila flavamed al se stanje nije popravljalo, tj bivalo je sve gore, preko dana kasalj sa sekretom a navecer jos gori kasalj sa grebanjem i sviranjem u plucima. Zatim sam isla na RTG pluca i vadit krv, crp blago povisen(12),pluca u redu. Da bi mi onda dr. rekla da si uzmem nesta drugo za iskasljavanje i za tjedan dana na ponovo provjerimo Crp koji je taj put bio 10. Nakon tog drugog popijenog lijeka za iskasljavanje stanje nije bolje. Preko dana kasalj al vise kao da je vlazni al nema sekreta, a navecer sviranje i zvizdanje u plucima i dobra dva sata kasljanja i onda zaspem. I u noci se ponekad zakasljem il cak ostanem kratko bez zraka il ne mogu udahnit zrak sto me jako uznemiri, i zbog svega toga jako lose spavam. Inace nisam imala disnih problema i nepusac sam.
Zvala sam opet dr i ona kaze da takav kasalj moze potrajat i do tri mjeseca. A napominjem da smo to sve telefonski i da me ni jednom nije pozvala na pregled da me poslusa ili naruci pulmologu. Ne znam kako se postavit dalje i sta uciniti? Jer mislim da ovo sve skupa traje predugo.
Imam kcer 3godine koja je kao beba imala bronhiolitis prosla sam s njom inhalacije i sve sto ide uz to te prima redovitu terpiju i bolje je. Kako je njoj sviralo i zvizdalo u plucima tako i meni a dr me ne zeli narucit na daljnje preglede il da me sama poslusa, nego mi samo produzava moju muku, a sama si ne mogu pomoci. Hvala i Lp

Darko Richter, dr. med.

25.01.2021. 08:10

Nema to veze s COVID-19, nego izgleda kao astma. Doktor vas mora primiti, pregledati, učiniti spirometriju, ili vas uputiti na spirometriju i alergološko testiranje, ili, jednostavno, propisati vam pumpicu Ventolina i inhalacijski kortikosteroid. Od Ventolina bi vam odmah bilo lakše kada onako noću kašljete, a od inhalacijskog kortikosteroida bilo bi vam sasvim dobro za nekih 2-3 tjedna, a noće bi tegobe prestale već unutar prvog tjedna.