Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


moguća astma zbog sekreta iz sinusa?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

anticiklona

12.11.2013. 11:20

Poštovani,
godinama sam muku mučila sa sinusima. Prošle zime je došlo do toga da sam imala nekoliko bronhitisa, navodno zbog konstantnog slijevanja sekreta u bronhe, pogotovo noću. Tada bih često pištala iz pluća ko zviždaljka. U 5.mj mi je učinjen FESS jer su svi sinusi (osim frontalnih) bili u kroničnoj upali u kompletno puni gnoja. Nakon toga, sinusi su super, ali... Cca jednom u dva tjedna, noću ili ujutro me budi sviranje, pištanje, kako već da nazovem, u prsima... Pogotovo kod dubljeg disanja na usta. Nakon pola sata, sat u uspravnom položaju, svježeg zraka i smirivanja same sebe, prestane. Zadnje vrijeme se počelo dešavati i danju, čak i nakon manjeg fizičkog napora i sve češće imam taj osjećaj da mi dišni putovi jednostavno nisu prohodni kao treba... Dali je moguće da su mi moji dragi sinusići to uradili? sad

Darko Richter, dr. med.

13.11.2013. 09:10

Moguće je da su vaši sinusi bolesni kao i vaši bronhi: od alergijske upale, a ne od gnoja. Vjerojatno imate astmu, i vjerojatno imate nekakvi alergijski rinosinuitis. Za to bi trebalo što prije otići kod pulmologa, a još bolje alergologa, i činiti pregled, alergološku obradu i spirometriju. S pravim sprejem za nos (intranazalni steroid) i pravom inhalacijskom terapijom za pluća (opet kortikosteroid) vaše će smetnje nestati za tjedan-dva.