Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Problemi sa bakterijama.


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mladazena

13.01.2011. 23:55

Postovani, evo javljam Vam se nakon 7 mj, muz (27 god) ima astmu od djetinjstva ,(alergija kucna prasina, pelud trave,kora drveta), trenutno koristi seretide diskus 500 i Avamis sprey,ispiranje nosa f.otopinom, moj muz je u medjuvremenu imao endoskopsku operaciju sinusa i skracivanje donjih nosnih skoljki u Splitu koja je prosla uspjesno i sada nakon 4mj kontrola i uklanjanja priraslica sa nosom je sve ok dise na nos kao nikada u zivotu , naime sve to je bilo u svrhu lakseg disanja na nos i da bi se pokusali olaksati problemi sa plucima i astmom,medjutim stalni i zasad nerjesivi problem je E.Coli koju suprug ima u brisu nosa vec godinu dana i nikako neuspjeva da je rijesi niti jedan antibiotik po biogramu nije bio uspjesan, trenutno u sputumu iz pluca izolovana Pseudonomas sp., i odmah nakon toga se pogorsava astma i njegovo zdravstveno stanje., po doktoru Andjelku Lisecu iz splita(ORL) koji ja napravio end.operaciju glavni problem predstavljaju bakterije i misli da su glavni pokretaci astme, uputio ga je da uradi imunolosku obradu na koju trenutno cekamo da se uradi,, da li iz vaseg iskustva imate slican slucaj i da li imate neki komentar na nasu pricu koja Vas je nadam se zaintrigirala.

Pozdrav.

Darko Richter, dr. med.

14.01.2011. 12:45

E. coli u nosu, i Pseudomonas u plućima, NE ukazuju na lošiju kontrolu astme, niti oni bitnije pogoršavaju astmu. To nema puno veze. Međutim, ovakve klice na tim mjestima ukazuju na puno ozbiljnije probleme, od same astme. U dječjoj dobi pomislio bih najprije na cističnu fibrozu, ili sindrom nepokretnih cilija, zatim na transplantirano pluće, evantualno na kroničnu opstruktivnu bolest pluća, neku imunodeficijenciju, itd.,, ali, na astmu ne. Zato bi bilo dobro da od ORL krene prema internistima pulmolozima.