Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Savjet?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dads

17.03.2011. 09:55

Doktore trenutno sam pod terapijom symbicort 320 ujtro i navece i singular vec 2mj,avamyis 2x2,inace imam izrazenu alergije kucna prasina rano/kasno cvijetanje,naime u zadnjih petnestak dana imam kasalj i uzasan slajm za iskasljati skoro po cijeli dan, nemam problema sa disanjem,nemam temperaturu,nos je ok. Zanima me od kud taj zeleno zuti iskasljaj u stvarno povecim kolicinama,imate li savjet sta da ucinim?

Darko Richter, dr. med.

17.03.2011. 15:10

N eznam što će vam Singulair i što će vam Avamys više od 1×1 na dan.
Ovaj iskašljaj je znak bakterijske infekcija, ali ja odavde ne znam da li je on iz pluća, ili iz sinusa. Opis je loš, a loš je, jer vi sami to ne znate, amogli biste. U zemljama u kojoj medicina nije 101% besplatna, ljudi takve stvari shvate od rana, I štede (svoj) novac.

dads

17.03.2011. 16:45

Evo odgovora na Vasu opoce poznatu aroganciju, symbicort i singulair trosim po preporuci pulmologa i moja astma je pod kontrolom osim navedenog kaslja i iskasljaja ili mozda nije??? Avamyis trosim po preporuci orl jer sam imao end. operaciju sinusa i nosnih skoljki i imam manji polip koji se vratio a nema potrebe za uklanjanjem "jos".inace sam iz bih i zdravlje nikad nemoze biti skupo kao ni operacija sinusa od 20000 kn koju sam imao.a Vas sam pitao za savjet a ne za moralnu prodiku. Pozdrav

Darko Richter, dr. med.

17.03.2011. 21:30

Zašto vam treba ponavljati: Singulair praltički nema što raditi uz Symbicort za kontrolu astme, a Avamys se daje jednom na dan.
Kada počnete uzimati terapiju onako kako se uzima, bit će moguće jasnije reći od čega su problemi koje opisujete. A mogu biti i od sinusa, i iz pluća, a to su dvije različite etaže.
Nimalo ja nisam arogantan, već jasan, a to je razlika. Da vam nisam rekao što treba napraviti, već samo komentirao besplatnost medicine, bio bih arogantan. Ovako sam kristalno jasan. No, učinite kako hoćete.
Usput, ovo je opet primjer kako tek nakon "uzbuđenja" oko mojeg odgovora, isplivaju podatci koji su trebali stajati u prvom pitanju. Zašto ste ih tajili? Tek to je arogantno, manipulativno i što god hoćete, i na takav način ne možete dobiti kvalitetan medicinski savjet, već uvijek i po koji komentar, s moje strane. Zar mislite da sam ja glup, pa da ne detektiram manipulaciju, prešućivanje, itd.? Vi sebi umišljate da ćete vaditi srednju vrijednost iz mišljenja nekoliko doktora? Ja nisam u toj igri, i to sam vam dao vrlo jasno do znanja, pa ću vam i ponoviti: da se zdravstvo plaća iz svoejg džepa, ne bi vama padao na pamet ovakav pristup, već biste znali otprilike da li kašljete iz gornjeg,ili donjeg dišnog trakta, i kod pitanja savjeta nastupili biste s cijelom istinom, a ne tek nakon mojeg odgovora, koji je točno onakav, kakvo je i prvo vaše pitanje.

dads

18.03.2011. 10:55

Nismo se razumjeli Avamis uzimam 2 puta ujutro a singulair i symbicort zajedno po uputi pulmologa iz splita,ako on nezna da neidu zajedni kako bi ja trebao, iz bosne sam a sve kontrole i operacije radim u hrv. U splitu i koliko me kosta bolje da neznate sve kupujem , i evo sta dobijem 2 lijeka neidu skupa pa kako da budem pametan? Iz sinusa ili iz pluca pa neznam odakle iskasljaj dolazi, operaciju sam i radio da bi olaksao sve to oko astme i alergije.

dads

18.03.2011. 10:55

i jos nesto,neznam o kakvoj manipulaciji i skrivanju govorite jer mi to nije bilo ni u peti,nisam neki tinejdjer koji je surfao po netu i nasoa ovaj forum pa ide pitati nesto doktora a usput stavlja jastuk na usta da ga roditelji nebi poslali doktoru zbog kaslja,nego ozbiljan covjek kojemu je problema i lijekova preko glave i nema bas nekog izbora u zivotu.

Darko Richter, dr. med.

18.03.2011. 21:00

Zašto je tako teško pročitati i razumjeti što sam napisao. Nije istina da sam rekao da Symbicort i Singulair ne idu zajedno. Mogu ići, i ne smetaju si, ali, ako se uzima Symbicort, Signualair je tolikoslabiji, da nije jasno što se s njime želi dodatno postići. Amamys se daje jednom dnevno, po uštrcaj u svaku nosnicu. Morali biste se potruditi da uočite odakle kašljete, iz dubine (bronhi) ili od sliejvanja odozgo (sinusi). No, ako je zeleno, ja bih uzeto antibiotik, npr. ciprofloxacin 2× 500 mg / 5 dana, te nastavio Symbicort i Avamys.Ako to uredno udišete, i ušmrkavate, nema majci da ne bude barem nekakve opipljive koristi. No, ovisi i o tehnici udisanja, ušmrkavanja. To vam je teško objasniti preko interneta, no, ako lijek ne ulazi u pluća, ili ne ulazi u nos, ne možete očekivati da će biti dobro. A budući da znam situaciju s doktorima i pacijentima ovdje, onda pretpostavljam da vam je Singualir dat zato da nešto gutate protiv astme, ako ne uspijete udahnuti. No, nekome kome treba Symbicort, Singulair ga niti izdaleka ne može nadomjestiti.