Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


ad


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nives

25.05.2006. 11:41

Moja curica od drugog tjedna ima na licu, a kasnije i po cijelom tijelu crvene flekice koje reagiraju na dodir s grubljim tkaninama ili su posebno izrazene kada mala place. Doktorica se ne uzbudjuje pretjerano ali ja mislim da se radi o AD. Isključivo je dojim a zadnjih mjesec dana joj uvodimo po malo jabuke, breskve, spinata. Ja sam svoju prehranu mijenjala i pratila sve reakcije, ali nema promjene. Jos mi je jedino ostalo da iz svoje prehrane izbacim mlijeko. Moze li to biti uzrok?
Ne postoji ni pojacavanj ni smanjivanje crvenila, osim kada spava. Tada joj je koza iznimno cista. Jednom joj se sva ocistilo kada je primila cjepivo i bila pod povisenom temperaturom dva dana.

Od krema joj je u slucaju jake upaljenosti koze lica pomogao Geokorton, ali inace ne vidim promjene, iako je kupamo uljnim Eucerinom, mazemo Mustelom Stelatopia, Stelatria.

dr. Krešimir Kostović

25.05.2006. 12:28

AD ne počinjene s 2 tjedna, to je prerano. Drugo, AD se ne povlači za vrijeme spavanja. Za konačnu dijagnozu potreban je pregled.