Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


pomoc


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mia

19.05.2006. 18:56

Upravo sam se vratila iz ambulante gdje mi je djevojcica od 6,5 god. primila inekciju solu medrol zbog urtikarije koja joj je zahvatila cijelo tijelo. A.Dermatitis ima od rođenja ali se zadnje tri god. pogorsao. Stalno cesanje i sve neugodnosti ljetom uglavnom prođu. Zimi se borimo sa Elidelom i raznim kozmetičkim pripravcima. Prije tri godine na nutrativnim testovima nije nista ustanovljeno, a nalaz krvi je bio =o,7 ku/l dermatophagoides pteronyssinus (kucna prašina). Dali inhalacijske testove mozemo napraviti iz krvi, a ne bockanja po rukama koje su nam pune rana ? Dali se testovi rade sada u proljece? Gdje nam preporučate da odemo jer smo odlucili doci u Zagreb ? Sto je moguce odrediti iz krvnih nalaza, možemo li ponoviti i testove na hranu?Unaprijed zahvaljujem na svim odgovorima

dr. Krešimir Kostović

22.05.2006. 11:19

Inhalacioni i nutritivni (na hranu) testovi se rade prick metodom (bockanje). Testove možete učiniti tijekom cijele godine. Možete doći u Kliniku za kožne i spolne bolesti na Šalati, KBC Zagreb. Prvo se morate naručiti na pregled, a nakon toga testiranje ovisno o preporuci (dječjeg) dermatologa.