Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


AD i dojenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

buba

27.05.2006. 19:30

Sin star 3 i pol mj ima AD. Testovi su pokazali da je alergičan na kravlje mlijeko. Dojim ga i iz prehrane sam u potpunosti izbacila kravlje mlijeko i sve proizvode u kojima se nalazi. Također ne konzumiram rizičnu hranu poput rajčice, svih oraha, kikirikija, ribe, jaja.. Jedino se nisam odrekla pšenice. Bebi dodajem i Neocate kad nemam dovoljno svog mlijeka. Bez obzira na sve koža mu je i dalje loše i nikako da se oporavi. Injekcija (metil...) nakratko pomogne pa se stanje ponovo pogorša. Velika mi je želja dojiti. Okolina me pokušava odgovoriti od toga. Je li rješenje prestanak dojenja i potpuni prelazak na Neocate? Bi li to sigurno riješilo problem?

dr. Krešimir Kostović

29.05.2006. 08:23

Mislim da bi trebate nastaviti s dojenjem. Potpuni prelazak na Neocate ne bi u potpunosti riješilo problem. AD se ne javlja samo kod preosjetljivosti na kravlje mlijeko, to je ipak kompleksniji problem. Inače bi ga bilo lako riješiti.