Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


koji preparati?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lidija

19.05.2006. 21:48

Poštovanje,
Molim vas da mi odgovorite koji bi mi preparati za dnevnu njegu i higijenu, znači sapun i krema za lice i tijelo, odgovarali. Imam 19 godina, a atopijski dermatitis imam od rođenja. Kao dijete reagirala sam na agrume, mlijeko ,a jaja uopće nisam smijela jesti. Međutim alergije na to su nestale oko 6. godine. Nakon 9. ili 10. godine koža mi se smirila i više nije bilo upalnih procesa, ali je ostala suha. Svake godine poslije zime koža lica mi se počinje guliti, dobije crveni, malo zadebljali sloj, i osjećam zategnutost. Kada zatopli koža mi se ponovno smiri. Bila sam na alergološkim pretragama, međutim nije se ništa našlo. Nakon tuširanja koža me svrbi i zateže. Dermatolog mi nije ništa posebno rekao, odnosno rekao je da bi si sama trebala pronaći kremu koja mi odgovara. Molim vas da mi preporučite neke preparate ili barem upozorite koje kemijske spojeve u kremama trebam izbjegavati, a koje tražiti. Čula sam da pomaže gel Aloe Vere, je li to točno? I još nešto ,na bradi imam prištiće, pa me zanima da li kreme za atopičnu kožu imaju kakav utjecaj na to.
Hvala vam puno

dr. Krešimir Kostović

22.05.2006. 11:35

Mislim da je Vaš dermatolog imao pravo. Sami morate naći liniju za atopijsku kožu koja Vam najviše odgovara. Možete pokušati npr. Exomega liniju od A-Derme ili plavu Eucerin liniju s ureom. Gel od Aloe Vere Vam ne bih preporučio. Za bradu kreme za atopični kožu nemaju utjecaj.

ana

31.05.2006. 23:25

s postovanjem,
Dete od rodjenja(sada ima 7g)ima ekcem,mada sada nije intezivan javlja se retko na prevojima.Lecen je fenerganom.elocom kremom i hranljivim ad kremama.Sada mu je uradjen alergo test i izmedju ostalog preporucene su mu sl. kreme za negu:URIAGE CU-ZN I URIAGE COLD KREMA.Vase misljenje o pomenutim preparatima posto se prvi put susrecemo sa njima? HVALA

dr. Krešimir Kostović

01.06.2006. 09:44

Riječ je o kvalitetnim preparatima za njegu atopijske kože. U fazama kada nije potrebna aktivna terapija (npr. kortikosteroidna) mogu Vam pomoći da stanje održavate zadovoljavajućim. Slobodno ih koristite.