Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Ad i trudnoća


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

magnetin

30.03.2012. 13:45

Poštovani,
Već duže vrijeme se liječim od AD. Sada mi je terapija korticima prekinuta jer sam u 3 mjesecu trudnoće. Crvenilo se pojačava, jer kako sam napomenula, prekinuta mi je terapija. Molila bih vas da mi odgovorite mogu li koristiti ovaj novi preparat, Enterosgel, a da ne naškodi trudnoći.
Hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.03.2012. 15:30

Enterosgel je prirodan i potpuno neškodljiv preparat, te ga možete koristiti i u trudnoći (pogovoto što se većina ostalih terapija ne preporuča tijekom trudnoće).

magnetin

30.03.2012. 19:50

Poštovani,

Zahvaljujem se na odgovoru. Možete mi još reći mogu li gel koristiti dulje ili prekinuti terapiju kada se crvenilo povuče obzirom na trudnoću.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.03.2012. 21:45

Enterosgel se obično koristi nekoliko tjedana odnosno do nestanka crvenila. Prema potrebi može se koristiti i dulje vrijeme (i u trudnoći).

glazba

09.06.2013. 05:40

Poštovani,
imam 25 godina i dijagnosticiran mi je ad. nakon obavljenih raznih alergijskih testiranja (nije otkriven alergen) i isprobanih raznih terapija, dermatolog mi je propisao protopic 0,4 ung koji mi je pomogao u liječenju dugotrajnog ad-a (više od 8 mjeseci - kronično). protopic koristim redovito (gotovo svakodnevno) prema preporuci dermatologa jer ako prestanem ponovno se javljaju jake reakcije na kapcima, obrazima, vratu, ispod pazuha i na stražnjici. sada planiram zatrudnjeti.
moje pitanje je da li se protopic smije koristiti u trudnoći/prije trudnoće i koliko često?
puno hvala!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.06.2013. 14:20

Prije trudnoće možete ga koristiti, ali ako ostanete trudni prestanite s primjenom.