Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Afloderm krema


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

bbrinovs

04.04.2013. 21:30

poštovani,
imamo sa curicom problema oko crvenila itd, pa jedna od krema je afloderm koju smo dobili na korištenje. Rekli su nam da ju nesmijemo koristiti duže od 5 dana, a dali mi možete reći koji period mora proći da si se ponovo mogla koristiti?

Maleckoj su rekli da je navodno alergija, a bili smo na testiranju ima jako sitnu alergiju na mlijeko, a dešava joj se oko zglobova da joj po koži se pojavi osip, normalno crveno i hrapavo je kao suha koža, te joj se zacrveni lice i podočnjaci pod očima.
Jer moramo ju ponovo mazati sa tom afloderm kremom ali neznamo koji mora biti razmak, znači mažemo tih 5 dan 2x dnevno i kada se onda ponovo opet smije mazati, nakon kojeg perioda?
Uz afloderm je još dobila na korištenje kapi fenistil i maxidex krema.
I svaki dan ju ujutro i navečer mažemo sa aderma kremom, mada evo ona toliko ne pomaže.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.04.2013. 11:35

Po svemu što ste napisali Vaše dijete ima atopijski dermatitis. Ako Afloderm mažete 5 dana, puza mora bit barem desetak dana. Slično vrijedi i za Maxidex. A-Dermu možete i morate koristiti stalno.

bbrinovs

06.04.2013. 20:35

dali za to ima lijeka ako se pojavljuje tj dali ima koristi uopće ići kod doktora radi toga?
jer šta drugo imaju za dati osim tih kremica i kapi?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.04.2013. 21:15

Svakako bih preporučio kontrole kod dermatologa. Bolest Vašeg dijeteta je kronična (ako zaista ima AD) s periodima poboljšanja i pogoršanja. U raznim periodima bolesti, dolaze u obzir razne terapijske opcije. Lokalno liječenje ("kremice"blunk predstavlja osnovu terapije, a antihistaminici (Fenistil kapi) daju se da ublaže svrbež.