Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 108 | Broj poruka: 326

Borna Pavičić, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


atopijski dermatitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tiba

02.06.2007. 23:55

Postovanje!

Imam bebu staru 8mjeseci i dijagnosticiran mu je AD. Crvenilo mu je bilo po cijelom tijelu a najviše na licu. Propisan mu je Afloderm s kojim moramo mazati te voditi dnevnik o tome koliko cesto ga mazem i gdje. Da to ne radimo cesto, ja svoje dijete kupam u dva dcl mlijeka sa dvije zlice maslinova ulja i po cijelom tijelo sve se to povuklo, i mazem ga samo sa belobazom. Jedino vodimo još borbu sa licem jer po obrazima mu se zna javiti crvenilo pa ga namazem sa aflodermom. Pedijatrica na Salati mi je rekla da se toga nemoram bojati te da ga ja samo mazem, pa mene zanima da li se moze nesto dogoditi ako ja lice mazem skoro svaki drugi dan jedanput dnevno u malim kolicina dok to ne prođe, pa dalje nastavim sa svojim receptom gore navedenim. Po tijelu vise nema uopće samo to na licu.

Dinko Kaliterna, dr. med.

12.09.2007. 10:30

Afloderm mažite što manje ! Za njegu licu stavite od Uriaga Bariderm kremu što češće. Lice čistite samos Fizi o bebe od Mustelaa s vodom nikakom niti sapunom. Neće biti ništa i ako lice bude malo crveno, bitno da nije suho.

VILENJAK

10.02.2014. 11:25

Postovani , muci me problem koji ima moje petomesecno dete.Od samog rodjena koza na pisi mu je vrlo osetljiva . Trudim se da kad ga perem to radim sto neznije inace mu koza oko samog korena (sa spoljne strane ) pise pukne . Kozicu na pisi mu ne povlacim bas iz tog razloga jer i najneznije povlacenje tek toliko da ga operem kod njega izaziva pucanje koze.(moze da se desi i svakodnevno).Inace mu je koza tela prilicno suva ali nema nikakvih znakova crvenila ili ekcema.Molim Vase misljenje i savet .

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

10.02.2014. 14:55

Pokušajte sa nekom neutralnom kremom (tipa Bepanthen). Ako ne pomogne, javite se liječniku.