Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Atopijski dermatitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Hrvoje1985

16.08.2017. 19:30

Postovani.
Imamo bebaca starog 9 mjeseci. Decko je bio na majcinom mlijeko nekih 3 tjedna, al poteskoca sa dojenjem prebacio se na adaptirano mlijeko i to Novalac. Dva mjeseca takon toga poceo je dobivati crvene flekice po trbuhu, a zatim i po vratu i pregibima ruku i nogu. Naravno to je odmah povezano sa ADom te alergijom na mlijeko pa je dobio zamjensko Altheru koje je dala kratkotrajno poboljsanje (mozda tjedan dana) dok se nije sve to vratilo i sve jace povecavalo. Od probiotika je koristio Biogaiu te razne kremice,kupki i naravno kostikosteroidne kreme i sl. Sa svojih cca 5 mjeseci raden mu je Prick test koji potvrduje alergiju na mlijeko te dobiva novo adaptirano mlijeko Altheru i mjenja se probiotik na Pandu. Nakon toga preporod. U kratkom roku prolazi skoro svo crvenilo i to bez koristenja kostikosteroida. Od kremica koristi Pediacin i Euricin te se kupa u ADerma uljnoj kupki. I sve je i dan danas super sto se toga tice. Nego, sad mu je raden alergo test koji mu kaze da uopce nije alergicanna kravlje mijeko kao ni na soju, kikiriki, jaja i gluten. Ukupni IgE mu je 8,5. Od hrane mu je dosta voca i povrca uvedeno kao i nesto od mesa i na nista nije reagirao..

Sad Vas molim pojasnjenje toga kako je prvo bio alergican na mlijeko i sve mu se popravilo sa promjenom na Altheru dok zadnji nalaz ih krvi kaze da alergije uopce nema..

Unaprijed hvala

Hrvoje1985

20.08.2017. 11:55

Samo ispravak da je Althere presao na Alfamino..

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.08.2017. 15:15

Ne znam na koji "alergo" test mislite. Prick test je alergološki test i pouzdaniji je od drugih koji se rade iz "krvi" (ako je bilo o nekom takvom riječ).

Dingo

08.03.2019. 13:40

Poštovani,
bebi od 8 mj je prepisana krema afloderm 40 u belobazi 60.
5 dana pa pauza, dr nije definirao kolika treba biti pauza i koliko se nakon toga smije opet koristiti, uglavnom mi smo je koristili mjesec dana, povremeno s pauzama od dan dva, kako bi se pojavila koja krastica tj. zadebljanje na koži. Krastica više nema. Koliku smo grešku napravili?

Borna Pavičić, dr. med.

12.11.2019. 01:05

Poštovani,
40% Afloderm u Belobazi je razblaženi kortikosteroidni preparat koji se koristi ograničeno vrijeme u pogoršanjima upalnih promjena na koži. Ne znam koliku ste površinu kože mazali i koliko ste kutija kreme potrošili pa je teško ocijeniti jeste li pretjerali.