Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Atopijski prerastao u astmu?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sifonjer

11.01.2013. 02:10

Postovani imam dete od 2,5godine,sa 6 mesei je imala upalu pluca i promene na licu u vidu crvenila i receno mi je da ima ad i da je od toga upala pluca.Naime ona je dobila upalu pluca za jedno popne.Primala je urbazone i kortikosteroide.Sada nema neke promene na kozi osim ako pojede nesto sto joj ne odgovara ali i u tom slucaju se brzo povuce ali ima problem sa disanjem i muke nastaju cim je napolju temperatura oko O stepeni i niza.Ima uzasan suv kasalj od kojeg joj suze krenu i jednostavno nekada ne moze da udahne kako treba.Ne kaslje po ceo dan,par puta,mada vise kada spava.Nema neke druge simptome da se prehladila i slicno.Ovo joj je druga zima da je tako inace je veoma zdravo dete.Zanima me da li je to uopste povezano sa ad ili astmom jer reaguje samo zimi,inace nema nikakvih problema.Hvala Vam unapred

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

11.01.2013. 22:50

Kašalj kod vašeg dijeteta može biti znak astme (oko 40% djece s AD dobije astmu), ali i se može raditi i o bronhitisu koji je čest u zimskim mjesecima. U svakom slučaju, bilo bi dobro da obavite pregled pedijatra-pulmologa koji će odrediti odgovarajuću terapiju i prema potrebi dijagnostičku obradu.

sifonjer

12.01.2013. 00:40

Hvala Vam puno,nas doktor je na odmoru pa cekamo da pocne sa radom.Veliki pozdrav