Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Protopic 0.03% za bebe???


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

enigma89

06.02.2013. 23:45

Imam bebu staru 7 mjeseci sa atopijskim dermatitisom, ima crvenu i jako suhu kozu na obrazima a pojavilo joj se i na vratu. Pedijatar i dermatolog su mi dali kortikorestoide ali joj to bas nije pomagalo. Dobila sam od rodice iz Austrije, cija su djeca takodjer imala dermatitis, kremu protopic 0.03% koju stavljam po potrebi. Stavim kremu samo kad se skroz pogorša, jer sam cula da je ta krema zabranjena u Americi zbog sumnje da izaziva rak a jedino ona dosad djeluje.
Stavljala sam bepanthen mast, maslinovo ulje, stavljam joj hladne obloge kamilice, kupam u slanoj vodi sa maslinovim uljem, neznam vise sta da radim...molim pomozite.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.02.2013. 09:50

Protopic (takrolimus) je lokalni imunomodulator registriran za liječenje atopijskog dermatitisa. Mislim da je dobro rještenje za liječenje AD koji ne reagira na kortikosteroide ili kada je njihova primjena prečesta. Nije dokazano da izaziva rak. Potrebne su mjere opreza u vidu izbjegavanja izlaganja suncu za vrijeme primjene. Možda kod Vašeg djeteta postoji drugi problem: lijek je registriran za primjenu kod djece starije od 2 godine. Općenito, morate biti strpljivi i svjesni da je bolest kronična i da postoje periodi pogoršanja i poboljšanja.