Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


beba i ad


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

forkica

22.05.2013. 16:15

poštovani molim vas savjet, imam curicu od dva ipo mjeseca, prije mjesec dana pedijatrica joj je dijagnosticirala AD , simptomi suho vlasište prekriveno bijelim ljuskicama, i lagano suha koža po prsima i leđima, sa tim da malena sisa moje mlijeko i dodavala bi joj po potrebi aptamilovo mlijeko dnevno oko 50 ml jednom ili dvaput, nakon dijagnoze, mi je prepisan aptamil pregomin i losion elocom, i triderm krema jer joj je pikica bila crvena i upaljena. Međutim ja mislim da njoj ovo novo mlijeko ne odgovara jer ga popije 20 ili 30 ml dnevno a po sisi je stalno, zadnjih pet dana pretežno zelena stolica, trenutno ima 5 kg, rođena sa 3300 g, neznam dali joj smijem davat koje normalno mlijeko jer mislim da je gladna, a uz to prijeteljicina djeca imaju isto ad a njima nije bilo savjetovano alergeno mlijeko kod iste pedijatrice, neznam šta da radim, dali je premala da je testiram na bjelančevine iz kravljeg mlijeka, hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.05.2013. 12:40

S obzirom da Vam dijete ima 2.5 mjeseca, a navodite da su promjene počele prije mjesec dana, nisam siguran da se sa sigurnošću može dijagnosticirati atopijski dermatitis. Naime, on obično počinje u dobi 4-6 mjeseci života. U ovoj dobi je češći seboroički dermatitis. I promjene koje navodite uklapaju se u tu dijagnozu. Liječenje je slično, tako da s te strane niste na gubitku. Ako se radi o toj dijagnozi, za nekoliko mjeseci će doći do smirivanja. Određeni broj takve djece može na kraju razviti AD. Mislim da za sada nema potrebe za testiranje na kravlje mlijeko. Glede pitanja o vrsti mlijeka, pitanje postavite na forumu pedijatrija.

forkica

23.05.2013. 14:50

hvala na savjetu, i ja imam seboroični dermatitis tako da vrlo vjerojatno i je