Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


dermatitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

staljinko

22.09.2006. 17:15

Postovanje....
Od rоđenja imam atop.derm. Pri rođenju bio mi je po cijelom tijelu,nakon par mjeseci "prošao" je ali zadržao sa na šakama,Tako da od kada znam za sebe javlja se oko prstiju, zglobova.Tu mi koža bude crvena,zatim ispuca itd.
I mazao sam razne kreme(adventan, isl.).Prije godinu,otprilike počelo mi se javljati po licu,na dijelu malo ispod obraza i prema ušima,a u poslednjih par mjeseci i na kapcima.Kod dermatologa sam bio bezbroj puta, i svaki put dobijem kremu i dok mažem OK je ali čim prestanem nakon 7 dana opet isto!!!!Zadnju kremu sam koristio TRIDERM, i pomogla mi je ali cim sam stao vtratilo se.Još sam zaboravio i na rubovima usana imam crvenilo i usne mi se suše.Jasno mi je de derm. ne mogu iliječiti ali ne mogu da razumijem da bar ne mogu da ublažim!???sSkoro sam dobio iz inostranstva FENISTIL(GEL) i DERMASALBE(Krema).Još nisam pokušavao a interesuje me da li vi imate neka iskustva sa tim kremama?Trenutno koristim LINOLU, ali od nje mi ništa nije bolje, već 7dana je mažem.ZAISTA VIŠE NE ZNAM ŠTA BI PROBAO,AKO MOŽETE NEKI SAVJET DA MI DATE,UNAPRIJED HVALA!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.09.2006. 16:30

Fenistil gel ne preporučamo u liječenju AD. Riječ je o lokalnom antihistaminiku koji je slabe učinkovitosti, a može dovesti i do alergijske senzibilizacije. Za Derma salbe ne znam, nema ga na našem tržištu, ali je vjerojatno riječ o neutralnoj terapiji. Možda bi bilo dobro da pokušate lokalni imunomodulator, Protopic 0.1% mast.

staljinko

27.10.2006. 08:45

prvo da vam se zahvalim na prethodnom odgovoru...
Zelio bih da mi preporucite kojim GELOM DA SE TUSIRAM I TAKODJE KOJI SAPUN BI BIO NAJ POGODNIJI ZA MOJU KOZU?Takodje zelio bih da vas pitam kakve su sanse da se dermatitis sa lica povuce.Posle mazanja krema bude dobro neko vrijeme ali nakon 7 dana opet sam na istom.Takodje mogu da pohvalim kremu"DERMATOP SALBE" bar meni pomaze. Nakon par sati posle nanosenja vec pocinje da reaguje. Unaprijed vam se zahvaljujem. Srdacan pozdrav.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.10.2006. 21:00

Gelove za tuširanje nemojte koristiti, jer oni dodatno isušuju kožu koja je kod AD ionako suha. Koristitte bolje mlijeko za tuširanje. Od sapuna možete koristiti sve sapune koji su ph 5.5 (npr. Dove). Promjene na licu se mogu povući, ali se to ne može predvidjeti.