Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


ekcem u prvoj godini života kod beba


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

muci

23.07.2012. 12:55

Poštovani molim Vsa da mi pomognete šta da radim
Ovo mi je druga beba i ima ekcem po licu i tijelu. Ja nisam primjetila da to njega baš svrbi. U isto vrijeme kad se pojavio ekcem tad su mu i zubići počeli ras.
Sta je uzrok ekcema, da li je uzrok bakterija 10na3 . Beba ima godinu dana i ekcem se pojavim u 7-8 mjesecu. Tako sve od 7 mjeseca ..ekcem se pojavi i sam nestane. Recite mi da li moze biti uzrok ta upalica i bakterija. I JA sam kroz cijelu trudnoću imala jake upale. I sa prvim siniom je bio sličan problem imao je isto tako neku vrstu ekcema. Al cim je doktor propisao antibiotik ESBESAUL to je proslo i nikad se vise nije pojavilo.(to je bilo isto tako iu prvoj godini života)
Unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.07.2012. 17:10

Dob javljanja ekcema, kao i periodi poboljšanja i pogoršanja govore da bi se moglo raditi o atopijskom dermatitisu. Bakterija nije uzrok ekcema, eventualno može biti provocirajući čimbenik za pojavu ili pogoršanje ekcema. Preporučio bih pregled dermatologa koji će potvrditi ili isključiti atopijski dermatitis.