Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


je li ovo AD


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

baky

20.05.2007. 18:20

Problem se javlja samo na nogama i to ispod koljena, a pretezito u donjem dijelu noge dakle od kicice do pola lista. Prvo pocne sa svrabom, koji je nekad skroz nepodnosljiv, suhom kozom i tockama koje su kao potkozni pristevi tj akne ali nije crveno nego je jednake boje ko koza. Onda to evoluira sta samo od sebe sta cesanje (jer nekad nemogu izdrzat) u krastice, ranice, vece povrsine suhe suhe koze (onako ko sta stariji ljudi znaju imat crte po kozi koliko je suha). Bila sam kod dermatologa - dala mi je kremu mix belobaze i kortikosteroida tocnije elocoma ili elocem tako nekako i od toga prolazi, ali sam citala kako se ti kortikosteroidi ne bi smjeli duze koristit. Nije mi dala nikakvu dijagnozu sta je to nego kao proc ce. POkusavam mazat noge kremama i losionima za suhu kozu a onda se zna desit da kad namazem nekim losionom za npr extra suhu kozu to pecka. Nigdje drugdje po tijelu toga nema a s nogu ne odlazi, tu je i zimi i ljeti i stvarno me vec smeta tim vise sta ni neznam o cemu se radi. Evo i slika
[URL=http://img391.imageshack.us/my.php?image=dsc03970wj7.jpg][IMG]http://img391.imageshack.us/img391/9563/dsc03970wj7.th.jpg[/IMG][/URL]
Molim vas ako imate kakvo misljenje iako znam da se bez pregleda nemoze tocno tvrdit ili barem neko vase nagadjanje o cemu se radi? Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.05.2007. 13:50

Izgled promjena na slici nije tipična za AD, iako se suhoća kože i svrbež uklapaju. Ipak bi bio potreban pregled.

baky

22.05.2007. 16:10

hvala vam na odgovoru. mene zbunjuje sta sve sta sam procitala o AD ukazuje na to da kad netko ima AD ima ga po svuda a meni zahvacen samo dio nogu. pokusat cu nac drugog dermatologa za pregled. ako imate kakvu preporuku za dermatologa u rijeci ali smijete reklamirat unaprijed se zahvaljujem.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.05.2007. 10:10

Možete se javiti dr.sc. Tanji Batinac na Klinici KBC Rijeka.