Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


osip po licu - AD?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dunja

02.06.2006. 11:04

Poštovani,
već nekoliko godina koža oko očiju lagano mi se upali s vremena na vrijeme. Radi se o crvenim točkicama ili prištićima koji me peku. Primijetila sam da je koža posebno crvena na mjestima na kojima mi noću teku suze. Kad sam primijetila problem, potužila sam se u ljekarni i dobila Maxitrol mast kojom bih mazala kožu kad bi upala bila posebno jaka i ta mi je mast bila djelotvorna. Prištići s vremena na vrijeme povuku, pa se onda opet vrate, ali češće ih imam nego što ih nemam. Bila sam kod dermatologa i dobila Cicalfate kremu, a u ljekarni su me pitali je li to moje stanje početak dermatitisa, na što ne znam odgovor.
Sitne crvene prištiće imam i po obrazima, a primjećujem da je osip jači kad je na koži slina ili znoj. Osip na obrazima uopće se ne povlači.
Molim Vašu pomoć i unaprijed zahvaljujem.

dr. Krešimir Kostović

02.06.2006. 14:21

Po opisu ne bih rekao da se radi o atopijskom dermatitisu. Bez pregleda i detaljne anamneze nije moguće utvrditi o čemu je riječ.

dunja

02.06.2006. 17:28

Hvala Vam na odgovoru. Svakako ću posjetiti dermatologa.