Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Neurodermatitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ninna_Nikolina

08.04.2021. 15:15

Dobar dan postovani. Ja postajem vec jako ocajna. Zivim u Njemackoj vec 5 godina i sa zdravstvom ovdje sam mogu reci zadovoljna. Ali moj problem je nerjesiv vec godinu dana i kojem god doktoru odem,kazu mi ekcem,neurodermatitis ili kako se vec zove. Moj problem je na prstima na rukama.Imam svrbez na prstima,do te granice da procesem do krvi. Nakon toga se stvaraju sitne bubuljice kao herpes na usni i nepodnosljivo svrbi. Zatim dolazi do pucanja koze na mjestima gdje se prst savija i pukne cijelom sirinom,rana se otvori ponekad do kosti. I taj proces se ponavlja iznova i iznova. Samo mi daju neke kreme na bazi kortizona i kako kazem,svi kazu ekcem. Meni to ne izgleda nimalo naivno i vise neznam sto bih uradila,prsti me toliko bole da ih vise uopce ne savijam niti ista radim,jer nemogu,dolazi do sirenja koze i pucanja rana. Molim Vas za neko misljenje.

Borna Pavičić, dr. med.

29.04.2021. 09:35

Poštovana, prema opisu, kod Vas se radi o dishidrozi, moguće i kontaktnom alergijskom dermatitisu. Terapija kortikosteroidnim preparatima je korektna u upalnoj fazi. U slučaju stalnih recidiva, potrebno je učiniti alergološku obradu - epikutani test na osnovnu seriju alergena i možda još neke pretrage, ali za sve to je potreban kvalitetan klinički pregled dermatologa, po mogućnosti s iskustvom u alergologiji i imunologiji.

Td

26.07.2021. 20:15

Poštovani ,djetetu od 11god. se guli,ljušti koža na stopali tj. Samo na području tabana i prstiju,toliko da se stvaraju ranice.Za sad nemamo nikakvu dijagnozu.To se događa samo u vrijeme kad nosi natikače čim počne nosit tenisice u roku od par dana se povuče sve.Kako pomoći i sa kojom kremom mazati da što prije prođe.Hvala!

Borna Pavičić, dr. med.

01.09.2021. 15:10

Poštovani ,
za postavljanje dijagnoze potreban je klinički pregled dermatovenerologa. Moguće da se radi o kontaktnoj alergiji na materijal natikača.
U slučaju akutne faze potrebna je protuupalna terapija (lokalni kortikosteroidni preparati) uz njegu neutralnim kremama.