Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Trebam pomoć


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marinella

04.12.2005. 17:37

Imam 19 godina te mi je prije 3 mjeseca ustanovljen atiopijski dermatitis. Tada su mi ruke bile nateknute,u ranama kao i noge. 3 tjedna sam primjenjivala kortikosteroidnu terapiju,nakon čega se stanje poboljšalo. Vršila sam testiranja iz kojih je ustanovljeno da sam alergična na sve gumene proizvode,paste za zube,deterdžente,šampone,omekšivače,kozmetiku... da napomenem da sam alergičar od svoje sedme godine života,imala sam granični bronhitis,te anafilaktički šok kao reakciju na hiposenzibilizaciju. Za nekoliko tjedana idem u bolnicu na fototerapije,pa me zanima kakav je učinak istoimenih i da li je ova bolest izlječiva?

Unaprijed zahvalna Marinella!

dr. Krešimir Kosotvić

05.12.2005. 14:41

Učinak fototerapije kod generaliziranih oblika atopijskog dermatitisa je najčešće odličan i vjerujem da bi nakon 15-20 obasjavanja promjene mogle gotovo potpuno nestati. Bolest se može staviti pod kontrolu i povuči na dulje vrijeme, ali ipak se može očekivati ponovo izbijanje promjena nakon nekog vremena. Dakle, bolest se može zaliječiti, ali ne i izliječiti.

ana

07.04.2006. 19:24

Kod moje 14 godišnje kćeri prije pola godine pojavilo su se na oba obraza povremene crvenilo.Dermatolpg joj je dao A-derma Exomega kremu .Stanje se primirilo ali se nakon toga pojavilo u još većem intenzitetu a površina zahvaćena crvenilom se povećala i ima oštre konture .Koža se također peruta.Liječnik mi je rekao da je to možda zbog pojačanog rada hormona u pubertetu.Da li se to može utvrdit i kako liječiti.Hvala.

dr. Krešimir Kostović

10.04.2006. 11:02

U svakom slučaju prije svega bi trebalo utvrditi točnu dijagnozu. Ne vjerujem da je uzrok "pojačan rad hormona u pubertetu".