Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Revakcinacija Priorixom


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

MrsV

10.06.2018. 21:45

Poštovani,

Kćer će u 9 mjesecu navršiti 6 godina, cijepljena je po kalendaru, DiTePer je dobila prije tri tjedna. Obzirom da živimo u Dalmaciji, strahujem od pojave ospica. Zanima me moze li primiti revakcinaciju Priorixom sad, iako je predvidena za sljedeći godinu, odnosno da li biste to preporučili?

Hvala i srdačan pozdrav

Darko Richter, dr. med.

13.06.2018. 09:20

Revakcinaciju Priorixom može primiti već 3 mjeseca od prve doze.
Tako isto može je dobiti već sada, i kada krene u prvi razred. Ako ste u prilici, dajte je cijepiti odmah.
Dalmacija se,međutim, ne može izjednačiti s ospicama. Npr., u istoj dubrovačko-neretvanskoj županiji, u kojoj su ospice izbile, vjerojatno se to neće desiti nekim mjestima Neretljanske oblasti. Priča se da tamo žive, po miišljenju nekih, zaostali stanovnici još od kneza Domagoja, koji se poslušno cijepe. Neki drugi, u njihovoj blizini, a osobito dalje južnije, u većem broju smatraju da mogu o tome imati svoje mišljenje. I, kao što često biva, kada se velike ideje ukorijene u malim sredinama, izbiju ospice. A tako onda i drugi dobiju ospice.