Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


da li je epilepsija?


Autor Poruka

dinacq

17.01.2009. 01:40

prije dva mjeseca moj,tada sedam mjeseci star sin,tokom kupanja se zgrcio i poplavio oko usana.odmah sam ga izvadila iz vode ali je poceo delovati kao jako pospan i preplasen.poslije nekoliko dana to se ponovilo.nakon toga smo ga odveli kod doktora i uradjen mu je eeg koji je bio uredan.doktor je rekao da ne brinemo i da je to najvjerojatnije do iscrpljenosti organizma.
mjesec i pol dana se nije desilo nista i onda u subotu pa srijedi i petak opet tokom kupanja isto i poslije bude kenjkav i ne zeli da se odvoji od mene.inace ostale dane sve je uredu,on obozava da se kupa i vrlo je veseo.inace se ovo uvijek desava tokom kupanja.
jako sam zabrinuta.da li je to pvezano sa vodom i sta bi moglo biti?
unaprijed hvala

Jelena Bošnjak, dr. med.

27.01.2009. 04:25

Poštovana, svakako nastavite sa liječničkim kontrolama jer postoje tzv refleksogene konvulzije koje mogu biti povezane sa kupanjem. Budući da prema Vašem opisu dijete uživa u kupanju i vjerojatno je to dio emocionalnog vezivanja za Vas, moguće je da se radi i o tzv respiratornim afektivnim krizama. Stoga, svakako preporučujem pregled neuropedijatra i eventualno psihologa.