Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Epilepsija ili noćni strahovi


Autor Poruka

04.05.2009. 10:50

Curica ima 6 god.

Vrlo rijetko se dogodi da se noću probudi plačući, kad dođemo do nje ona sjedi u krevetu i samo trese rukama i plače. Otvorenih očiju.Bude preznojena i djeluje uplašeno. Priča s nama al djeluje kao da "budna spava". U dva navrata je znala pokazivat rukom negdje i govoriti: tamo, tamo. Nekad samo govori: ne. ne... neću. Kad joj se obratimo pogleda nas na tren i smiri se, al opet se nervira s rukama. Nakon tješenja se smiri. Ponekad treba 5 min, a ponekad 10ak.

Ona se kasnije sjeća tih trnaca (opisuje to da osjeća da su joj dugi prsti). Sinoć je nakon toga rekla da je boli glava (to je bilo prvi put)

Situacija se prvi puta dogodila kada je dobila malog brata. Tada dva puta u manjem intervalu. Onda dugo ništa. Prilikom moje treće trudnoće se javljalo. Ovo sinoć je bilo skoro nakon godinu dana od zadnjeg puta.

Pripominjem da mi je suprug od malena imao problema sa snom tj prelaskom sa sna na javu, te je znao imati i noćne strahove. Uvijek vezano za stresne i konfliktne situacije.

Mogu li ove događaje moje malene svrstati u noćne strahove? Ako da, što bih trebala primjetiti u slučaju epilepsije?

Hvala puno!

Zabrinuta mama

Jelena Bošnjak, dr. med.

02.07.2009. 14:45

Poštovana, prema Vašem opisu može se raditi o noćnim strahovima, ali da bi se isključila epilepsija, preporučujem da se javite neuropedijatru.