Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


da li je epilepsija izleciva


Autor Poruka

Jelena

11.02.2006. 20:41

Mozete li mi pomoci,jer sam u strasnoj panici.Naime imam dete od 7 god.koji je dobio epilepsiju sa dve godine.Lecen je tri godine sa valporatima,i od tada nije imao napade,posle tri godine uzimanja leka,lekar mu je ukinuo lekove.Sve ukupno on nije imao pet godina napade,a od toga skoro dve bez uzimanja leka.Da li je moguce da mi je dete izleceno,jer sam ja i dalje u panici i u stalnom iscekivanju da ce nesto novo da se desi.Da li mozda imate neki procenat u izlecenju,jer nasi lekari u Beogradu ne znaju koji je procenat izlecenja,a kako mi se cini mislim da su ne informisani.Unapred zahvalna.Jelena

mr. sc. dr. Davor Sporiš

15.02.2006. 11:00

Poštovana gospođo Jelena,
Ne vidim zašto ste u panici ako je Vaše djete bez antiepileptičke terapije i bez napadaja kao što ste naveli. Stanje bi bilo daleko gore da nije tako. Što se tiče Vašeg pitanja niste napisali koja je točna dijagnoza Vašeg djeteta, koju vrstu napada je imao, te kakvi su bili nalazi elektroencefalograma. O dijagnozi ovisi i prognoza izlječenja ili prognoza bolesti. Valproat je standardni antiepileptik koji se često daje kod primarno generaliziranih epilepsija, ali ipak bih Vas molio točnije podatke.