Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


EEG NALAZ


Autor Poruka

zeljka0109

01.01.2008. 22:35

Imam grozan strah od ovog nalaza koji mi nije pojasnjen pa bi vas molila da mi odgovorite na sto on upucuje!

Nalaz: srednjevoltazna osnovna cerebralna aktivnost je u alfa frekvenciji 10-11 Hz. Djelomicno je izrazana reakcija vizualnog blokiranja! Interponiraju se tijekom cijelog snimanja visevoltazni sporiji i zasiljeni valovi 6-7 Hy, amplituda do 50 mikroV lijevo postranicno.
Nema paroksizmalnih izbijanja.
Na HV analogne promjene.
Nalaz je lakse dizritmicki promijenjen lijevo postranicno.


Imam pritisak u glavi s lijeve strane, osjecaj je grozan, nije tipicna glavobolja i jako mi to smeta!
Imam 23 godine, radim na kompjuteru 8 sati dnevno i imam problema s vidom, tocnije urodjenu gresku na desnom oku {dioptrija -5} dok je lijevo oko potpuno zdravo!
bila sam i na hitnoj neurologiji vec dva puta, u zaraznoj su mi radili sve pretrage krvi i urina, to je sve u redu!
Prije dva dana sam primila infuziju u bolnici jer mi je bilo lose i osjecam se jako slabo i iscrpljeno, takodjer je krvna slika bila u redu! Dali imam razloga za brigu i strah jer ovo traje od 18.11.2007. i od tada trazim pomoc no jos nisam obavila sva pretrage i jako ih se bojim!
Molim vas ako mozete da mi barem procitate samo nalay eeg-a!
Unaprijed se zahvaljujem!

Josip Glavić, dr. med.

05.01.2008. 20:35

Poštovana,

kompletno gledajući Vaše stanje i nalaz EEG-a ne vidim razloga za tako veliku zabrinutost. Vaš nalaz EEG-a je očito sa laganim odstupanjima od normalnog nalaza, ali s obzirom da je EEG nespecifična pretraga na osnovu istoga se rijetko kada može postaviti konkretna dijagnoza. S obzirom da ste dva puta pregledani od neurologa i očito bili urednog neurološkog statusa ( u suprotnom bi bili zadržani na hospitalizaciji) ne vidim nikakvog razloga za zabrinutost. S obzirom da su smetnje koje Vi navodite ( osim smetnji vida koje su od ranije prisutne) isključivo subjektivnog karaktera a uz uredan neurološki status mišljenja sam da Vašu obradu eventualno treba dopuniti nalazima hormona štitnjače te završnim pregledom neurologa koji će procijeniti trebate li napraviti dodatnu neuroradiološku obradu. U Vašem slučaju vrlo vjerojatno se radi o tenzijskim glavoboljama i očito jačom zabrinutosti od potrebne što dovodi do blažih paničnih ataka.