Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li moj sin ima epilepsiju?


Autor Poruka

mama Ali

08.10.2006. 00:15

Lijep pozdrav!
Moj sin ima 6 godina. Ovog ljeta nam se potužio da mu kod silaženja niz stepenice one postaju sve uže. I stvarno kad smo bolje obratili pažnju, vidjeli smo da on ne silazi niz stepenice nogu za nogom, već se mora držati za rukohvat, te da na svaku stepenicu staje sa obje noge. (živimo u zgradi koja ima lift, pa to do sada nismo primjetili jer rijetko idemo dolje stepenicama). Primjetili smo da i kod hodanja npr. klupicom ili rubnikom ceste (nečim što je usko), malo gubi ravnotežu, tj. osjeća neki strah. On je inače zdravo dijete koje se normalno kreće u prostoru, igra se i penje na dječjem igralištu, nema nikakvog gubitka svijesti, trzaje ruku i sl. Bili smo i na pregledu i kod okuliste i nalaz je uredan.
Naša pedijatrica nas je poslala neuropedijatru, i na temelju EEG-a on je postavio dijagnozu EPILEPSIJE , te mu je prepisao terapiju TEGRETOL. Međutim, pedijatar se nije htio složiti s tom dijagnozom, te nam je preporučio da potražimo i drugo mišljenje kod drugog neuropedijatra. Pregled već imamo i zakazan, ali u tom iščekivanju obračam se i vama. U obitelji do sada nitko nije bolovao od te bolesti.
Zabrinuta mama.

Prof. dr. sc. Silvio Bašić, dr. med.

24.01.2007. 23:10

Tegobe koje ste naveli ne upućuju na epilepsiju. Neuropedijatar koji je postavio dijagnozu epilepsije vjerojatno je od Vas čuo i neke druge podatke, budući sam EEG nije dovoljan za postavljanje dijagnoze. U svakom slučaju, uvijek je dobro čuti i drugo mišljenje, te Vam preporučamo pregled kod drugog neuropedijatra.