Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


deparine chrono


Autor Poruka

magdalena

31.10.2005. 23:04

imam djevojčicu 4,5 godina koja je pala tri puta unesvijest u zadnje 2 godine.svaki puta je bila nahlađena,nije jela i uplašila se ili vidjela svoju krv,ili osjetila bol.doktorica joj je propisala lijek deparine chrono 300mg 1 tabletu pije naveče.da li znate o kojoj se bolesti radi i sta bi to moglo biti.

Dr. Hrvoje Hećimović

04.11.2005. 12:55

Depakine Chrono pripada grupi antiepileptika, kojima se liječe specifični gubici svijesti, tj. epilepsije. U obradi takvih bolesnika potrebno je napraviti encefalogram (EEG) koji mora pokazati specifične epileptiformne promjene da bi se postavila dijagnoza epilepsije.

Vjerujem da je to u slučaju Vaše djevojčice i napravljeno, i da je EEG pokazao jasno promijenjenu aktivnost.
Stanja u kojima su se dogodili gubici svijesti kod nje su tzv. provokacijska stanja, kao nagla promjena temperature, stres, glad, kao i nedovoljan san, koje treba izbjegavati.

Ukoliko se radi o epilepsiji kod Vaše djevojčice, u što ćete biti sigurni na osnovi nalaza Vašeg neuropedijatra, potrebne su redovite kontrole liječnika kako bi se optimalno kontrolirala bolest.

Vesna

24.01.2006. 12:38

Kćerka (20 god.) ima epilepsiju koja je ustanovljena 1996. godine.
Uspješno se liječi i nema napada. Zadnji napad imala je prije 2 godine, a sada se isti ponovio 15. ovog mjeseca(u jutarnjim satima i trajao je kraće nego prijašnji napadi, nije bilo totalne ukočenosti, pjene na ustima.Dosta brzo uspjela s njom razgovarati, jedino što je bila dosta smušena kad bi trebala odgovoriti na pitanja) Za terapiju uzima Depacine chrono 2x1 500 mg.
Zanima me čime objasniti ponovni napad nakon toliko dugo vremena.
Hvala na odgovoru.