Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dijagnostika epilepsije


Autor Poruka

ZD717

19.11.2007. 13:40

Imam sina Denisa starog 7,5 g. Od 30.06.2005. Denis ima neurološke napade u obliku epileptivnih mioklonih u kombinaciji sa kratkim trzajima i generaliziranih te je liječen u KBC Osijek uz antiepileptike Depakine Chrono 2x500 mg, Rivotril 0,5 mg. Napadi se nastavljaju i dalje. Učinjen je i CT i MRI mozga 0.5T, te provjera radi li se o šećernoj bolesti i svi su nalazi u redu.Nakon toga je uveden Lamictal koji je ubrzo izbačen jer je došlo do jako izraženog tremora ruku a i dalje nema kontrole napada. Uvedena je i pulsna terapija kortikosteroidima Dexametazonom u trajanju tri dana koja je prekinuta nakon četvrtog ciklusa zbog općeg pogoršanja stanja.
Prošli smo i kompletne pretrage u KBC Zagreb, u Klaićevoj bolnici kod prof.dr.Bošnjak te je nakon opsežnih pretraga ustanovljeno da nema metabolične i genetske promjene te da Denis boluje od epileptivnog Sindroma Lennox-Gastaut te nakon toga koristi antiepileptike Depakine Chrono 2x500mg, Rivotril 05 .Uvodi se i Topamax 2x50 mg koji ne daje pozitivne rezultate pa je izbačen.
Na preporuku dr. Hafner iz KBC Osijek počinjemo od 07.2007.g. koristiti i najnoviji antiepileptik Keppra 2 x 250 mg zajedno sa Depakine Chrono 2x500 mg, Rivotril 0,5 mg koji također ne daju pozitivne rezultate, napadi se javljaju gotovo svaki dan. Obavili smo i pregled u 11.2007. MR 3T u Neuronu na Šalati koji je u redu i ne nalazi se nikakvih negativnih promjena. Denis je obrađen i u alergološkoj ambulantni i visoko je pozitivan na grinje i pelude trava a prvi napad se dogodio nakon terapije Singular tabletama koje su izbačene iz terapije, te za alergijski bronhitis koristi samo Ventolin sprej.U intelektualnom smislu Denis nije nazadovao.Zadnji EEG nalaz 09.2007. ''Osnovna cerebralna aktivnost miješane frekvencije pretežno srednje i visoke voltaže. Paroksizmalnih promjena nema niti fokusa. Jako izražena vunerabilnost na HV a naročito na FS. EEG bez specifičnih elemenata, izražena vulnerabilnost na metode provokacije, bolje vidljivo na FS''.
Molim Vas za mišljenje.Hvala.

Jelena Bošnjak, dr. med.

30.06.2008. 18:00

Poštovani, radi se o tvrdokornoj epilepsiji koja nije pokazala odgovor na većinu antiepileptika te je teško na ovaj način dati mišljenje o daljnjoj terapiji. Važno je da je dosadašnjom obradom isključeno oštećenje mozga na magnetskoj rezonanci.Predlažem Vam da se javite u Kliničku ustanovu radi titriranja terapije.

ZD717

07.11.2008. 19:15

Poštovani,
Po preporuci liječnika izbacili smo iz terapije sve antiepileptike osim Depakine Chrono 2x500mg/dan, međutim napadi se i dalje nastavljaju periodično svakih otprilike tjedan dana sa izmjenama u obliku trzaja u budnom stanju te generaliziranih napada tokom noći. Kada nema napada Denis je potpuno bistar i psihički ok, a krenuo je i u osnovnu školu.
Molim Vas za savjet u koju Kliničku ustanovu bi trebali doći radi boljeg titriranja terapije i da li je moguće doći kod Vas u Centar za epilepsije Zagreb , KB Sestre Milosrdnice, Zagreb.
Najljepša hvala.

Jelena Bošnjak, dr. med.

18.11.2008. 16:15

Radi titriranja ili promjene antiepileptičke predlažem da dođete na pregled kod epileptologa. Ako želite doći u KB Sestre milosrdnice u Centar za epilepsiju, broj telefona za narudžbe je: 01/ 3787-279.