Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nalaz EEG


Autor Poruka

ivfimi

21.09.2008. 22:50

Prilikom saobraćajke imala sam trzajnu ozljedu vratne kralježnice. Imam učestale glavobolje i već treći EEG govori isto. NALAZ EEG-a: srednjevoltažna cerebralna aktivnost 10-11Hz. Reakcija vizualnog blokiranja djelomično izražena. Povremeno se lijevo frontocentrotemporalno interponiraju sporiji oštriji viševoltažni valovi frakvencije 5-6 Hz do 75 uV. Na HVbez bitnijih promjena, kao i na FS. Pred kraj snimanja iste promjene vide se i desno. Nema paraksizama. EEg nalaz lakše do umjereno dizritmički promjenjen sa suspektnim žarištem cerebralne disfunkcije lijevo frontocentrotemporalno.
CT mozga: vidljivi kalcifikati uz falks cerebri s desne stane sprijeda, te sasvim pri konveksitetu mozga. Ostali nalaz uredan.
sada idem i na mr mozga.
Molim vas da mi probate objasniti u čemu je problem. Unaprijed hvala

Jelena Bošnjak, dr. med.

01.10.2008. 16:00

Poštovana, EEG kao metoda može ukazivati na moguće morfološke promjene no ona nije dijagnostička metoda izbora u tom slučaju. Opisani EEG nalaz nije specifičan te nije do kraja jasno na što upućuje. Moj savjet je da se javite neurologu sa ponovljenim nalazom EEG-a i nalazom MRI mozga.

yeonhee

06.11.2008. 15:30

Molim tumačenje nalaza eeg-a
Osn. moždana akt. je alfa f.8-10 Hz srednje volt. uz javljanje beta akt. f.20 Hz niže volt. Interponira se theta akt. f5-6 Hz srednje volt., zašiljena oblika koja se grupira i tendira paroksizmalnom izbijanju. Blokira dobro. Asim. nema. Na hv analogno. Nalaz je dif. disritmičan s paroksizmalnim tendencijama
hvala

Jelena Bošnjak, dr. med.

18.11.2008. 16:15

Poštovani, nalaz koji ste opisali nije patološki, a nije niti potpuno uredan te se svakako treba usporediti sa kliničkom slikom i nalazom CT ili MRI mozga da bi se tada odlučilo o eventualnoj terapiji. Na osnovu samog EEG nalaza se ne uvodi terapija jer on može biti promijenjen i kod zdravih ljudi. Nedostaje vrlo bitan podatak da li ste pri prometnoj nesreći zadobili udarac u glavu i bili u nesvjesti?