Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


epi napad


Autor Poruka

edita

11.04.2006. 21:43

imam 30 godina.prije godinu dana sam imala epi.napad,moje dijete je povraćalo i uslijedio je napad.grčenje tijela, kratka nesvijest.to se ponovilo za tjedan dana.sjedila sam, telefon je zazvonio, odem po njega,javim se i opet uslijedi napad.nisam se pomokrila, pjene na usta nije bilo.trajao je koju minutu.nalazi su svi uredni, eeg, dopler,oftalmološki pregled, ct i mr mozga.nitko nikad u obitelji nije bolovao od epi.sada koristim lamictal 100 mg ujutro i 100 navecer.nisam više imala napade.redovito .zadnji nalaz je bio alfa 8-10 hz,srednje volt.uz javljanje beta akt.f20 hz niže volt.interponira se rijetka theta akt.f5-6hz niže volt.blokira dobro.asim i paroksizama nema.na hv analogno.nalaz je nespecifičan-graničan.koliko je to slučaj da se epi.dogodi u 30 godini, i zašto je u tako kratkom roku ponovljen.da li me možete uputiti na još neke pretrage kako bih se možda vidio uzrok.hvala.

mr. sc. dr. Davor Sporiš

17.04.2006. 16:17

Na pojavu epileptičkih napadaja u osoba koje su njima "sklonije" često mogu utjecati pretjerana psihofizička aktivnost, stres, neispavanost, neredovita ishrana... Pozitivno je što su Vaši nalazi morfološke pretrage mozga uredni, a takva stanja se više nisu ponavljala. Lamictal je antiepileptik širokog spektra, dobro se podnosi i u Vašem slučaju može biti koristan lijek. Savjetovao bi redovite kontrole kod nadležnog liječnika, kao i kontrole EEG-a. Mogu se ev. učiniti dodatne aktivacijske metode kod snimanja EEG-a, kao npr. EEG nakon neprospavane noći, fotostimulacija i produžena hiperventilacija. S obzirom na vrijeme javljanja bolesti, odgovor na antiepileptičku terapiju i uredne dosadašnje rezltate pretraga Vaša prognoza je svakako dobra.