Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


opet iznova


Autor Poruka

tonka

03.04.2006. 19:25

Poštovani,
javljam se nažalost opet jer se opet sve ponavlja,a svi nalazi pokazuju suprotno.
NALAZ cjelonoćne polisomnografije kaže da postoji poremećena ciklička organizacija spavanjaomgd ukupnog vremena snimanja-422 min. oko 185 min. provodi u stanju budnosti, te je efikasnost spavanja vrlo niska, svega 56%.Slaba je zastupljenost stadija REM-a koji je u sveukupnom spavanju od 237 min. zastupljen sa svega 4.6% vremena.
2.patološka, epileptična aktivnost tijekom snimanja nije registrirana
da ne spominjem da otkad sam na lijekovima imam stravične noćne more(pijem Arvind 0,25,depakine chrono 500, sanval) te se tokom dana osjećam zbunjeno i mlohavo.
NALAZ VEP-a je u granicama fizioloških varijacija za dob.Vidljiv je strmi gradijent prijenosa stimulansa pri binokularnoj stimulaciji.
EEG nalaz:blokira dobro.asim. i paroksizama nema.na HV analogno
nalaz je nespecifičan-graničan
MAGNETSKA REZONANCA pokazala je da je sve u redu sa mozgom,jedino se vidi jača devijacija nosanog serptuma.
KRVNE PRETRAGE u najboljem redu,a ja se osjećam kao na početku ako ne i gore.Konstantno imam migrene, žari me u potiljku (DOPLER OK),znojne ruke, mokro tijelo,crno pred očima,strah od zatvorenih prostora,neobjašnjiv strah u tramvaju,razdražljivost,trešnja ruku i glave,gledanje u prazno?a živim urednim životom.Zbog svega toga imam sve manje prijatelja i kontakt sa svijetom kao da odumire,a ja stojim i gledam,nekad sam bila vesela i puna života no unazad pola godine sam kao omamljena bez volje za ičim.Molim Vas da mi pomognete,jer ja više ne znam kako?

Hvala Vam!

mr. sc. dr. Davor Sporiš

05.04.2006. 14:36

Nalazi koje ste naveli uglavnom su uredni, izuzev polisomnografskog nalaza, koji kao niti EEG ne pokazuju epileptiformnih aktivnosti. Slažem se da nalaz polisomnografije ukazuje na poremećenu cikličku organizaciju spavanja što nije povezano sa epilepsijom. Pročitao sam Vaše dopisivanje sa dr Hečimović i mislim da bi svakako trebalo isključiti dif.dg. pitanje paničnih i fobičnih ataka. Za to također postoje adekvatni lijekovi.

tonka

27.04.2006. 23:16

Poštovani,

pišem Vam opet jer sam danas iskusila neobično jak "napad panike" koji se manifestirao tako da sam sjedila u čekaoni na pregled i počelo mi se magliti pred očima,usred čega sam počela neutješno plakati moleći Boga samo da ne padnem u nesvijest, a negdje u to vrijeme me glava počela strašno boljeti, u zatiljku i predjelu očnih šupljina, te slabost cijelog tijela.
Otišla sam odmah u neurološku ambulantu gdje su mi uzeli anamnezu, napravili niz testova, među njima i Romberga koji je pokazao da je sve ok, dali mi voltaren i normabel i poslali doma gdje sam popila još svoju terapiju koja se sastoji od arvinda i xanax-a, te sam sad poprilično mirna i opuštena ali kako i ne bi uz toliko sredstava za smirenje.
Tijekom tog napada panike kako ga neurolozi nazivaju, osjećala sam se užasno tjeskobno, kao da će mi srce iskočiti i konstantan nedostatak zraka do kojeg nisam mogla doći ni kada sam bila na zraku.
Zašto mi se to javlja ako su mi svi nalazi uredni?
Možete li mi reći koja je razlika između epi napada i napada panike?
Kako da reagiram, što da napravim u takvom trenutku?

Hvala Vam na razumijevanju,
Tonka.