Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


VRTOGLAVICE I MUČNINE


Autor Poruka

TINA

11.04.2006. 17:59

poštovani,
prije godinu i pol imala sam epileptički napad i otad pijem 50 mg lamictala dva puta dnevno.Imam 24 godine.Prije 3 mjeseca EEG nalaz mi je bio uredan.U zadnjih 5 mjeseci patim od učestalih vrtoglavica(skoro svaki dan).Kad radim nešto stresno-to mi zna predstavljati veliki problem.Jedno vrijeme sam imala i česte mučnine.Mene zanima dali te vrtoglavice mogu biti nuspojave lijeka ili su to manji epileptički napadaji.I kako mogu otkriti uzrok?
*napravit eeg za vrijeme vrtoglavica?-hoće li biti normalan ako su vrtoglavice posljedica nuspojava

mr. sc. dr. Davor Sporiš

17.04.2006. 15:56

Vrtoglavica i mučnina su opće nuspojave većine antiepileptika, pa tako mogu doći u obzir i kod lamotrigina. Najčešće se nuspojave jave ubrzo nakon početka uzimanja terapije, ovako gotovo godinu dana nakon uzimanja lijeka nije isključeno, ali svakako ne mora biti povezano sa lijekom. Mislim da se trebate savjetovati sa Vašim liječnikom, ali i učiniti dodatnu neurološku obradu (audiovestibulogram, ORL pregled). Vrtoglavice kao epilepsijski fenomen manje su vjerojatne, ali ne može se isključiti "stanje koje može prethoditi ev. napadaju". Bitan je točan opis stanja, tako da ipak savjetujem konzultaciju vašeg liječnika.