Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


epilepsia i vozačka.


Autor Poruka

kiykix

11.03.2008. 09:05

u trečem mjesecu 2005 mi je otkrivena epilepsia,mjesec dana nakon uzimanja tableta (tegretol 1ujutro pola naveče) napadi su stali totalno od tada dodana današnjeg nisam imala niti jedan napad.u šestom mjesecu prošle godine došla je obavijest da moram predati vozačku i to 2 godine nakon otkrivanja. vozačka mi je zbilja potrebna.mene zanima zbog ćega mi doktorica neda da još uvijek vozim a sama mi je rekla da pijem diječju dozu tableta. jel možda zbog toga što mi zadnji nalaz eeg-a još uijek pokazuje žarište s desne strane. tablete uzimam uredno i zbilja nijedan napad me do sad nije ulovio. kad bi ja mogla dobit svoju vozačku molim vas da mi odgovorite unaprijed zahvalna.

Jelena Bošnjak, dr. med.

26.06.2008. 14:35

Poštovana, prema novom zakonu epileptolog odlučuje o dobivanju vozačke dozvole uz uvijet da je bolesnik bez epileptičkih napadaja, EEG nalaz treba biti uredan, antiepileptički lijekovi se mogu uzimati osim onih koji uzrokuju sedaciju. Preporučujem Vam da se javite epileptologu koji vas vodi radi definitivne procjene da li Vam se može omogućiti vozačka dozvola.