Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


epilepsija


Autor Poruka

Vlada

20.03.2006. 02:10

Postovani,
niko u porodici mojoj nema epi,ja sam pre 2 god imao prve krize svesti,sva snimanja i eeg i magnetna rezonanca su pokazala da sam zdrav,tj da nemam epilepsiju! Ja pijem Eftil retard od 500 mg i dalje,jer su mi te krize svesti pochele da prerastaju u prave epi napade cak i sa povredom tela jer mi se dese na ulici!
pochinjem da se plasim da izadjem na ulicu i da setam medju ljudima,nije mi sve jedno ako mi se to desi negde u masi!

molim Vas,dajte mi neki savet!
u napred zahvalan
Vlada

mr. sc. dr. Davor Sporiš

28.03.2006. 21:19

Poštovani,
Dijagnoza epilepsije postavlja se nakon uzimanja anamnestičkih i heteroanamnestičkih (obitelj) podataka, točnog opisa kriza svijesti, te kompletne neurofiziološke i neuroradiološke obrade, psihologijskog testiranja i kontinuiranog praćenja. Ovisno o postavljenoj dijagnozi započinje se liječenje. S obzirom na spomenute nalaze vjerojatno se radi o idiopatskoj epilepsiji. Vjerujem da je Vaš ordinarijus postavio ispravnu dijagnozu, te po njoj odredio antiepileptik. Ukoliko je u monoterapiji liječenje nezadovoljavajuće najčešće se uvodi drugi antiepileptik ili se postojeći mijenja. Uglavnom ponekad se nastavlja politerapijom (dvojnom, trojnom). Nije moguće uvijek postići zadovoljavajuću kontrolu napada. To ovisi o više faktora, tako da u tim slučajevima govorimo o farmakorezistentnom obliku bolesti. Ponekad je dobro potražiti i "drugo mišljenje" u svezi sa postavljenom dijagnozom, kao i ordiniranom terapijom.