Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


epilepsija 27


Autor Poruka

danijela

08.06.2006. 19:13

imam 27 godina i prvi napad epilepsije dobila sam sa 18 kažu da je uzrokovana šokom obzirom da mi je poginuo najbolji prijatelj. pijem pheminon tablete koje sam počela uzimati nakon drugog ujedno i posljednjeg napada epilepsije. polako planiram trudnoću pa bi htjela znati dali je dobro skinuti se s tog ljeka ja se osječam dobro osim što sam veliki paničar i oko svega me lovi strah. Što je najbolje napraviti u ovom slučaju prvi napad sam imala 1999 godine nakon neprospavane noći tj nakon što sam se ujutro probudila a drugi 2004 godine također nakon buđenje poslje neprospavanje noći. molim vas za savjet. hvala

mr. sc. dr. Davor Sporiš

12.06.2006. 23:51

Odluku o terapiji prepustio bi Vašem liječniku, koji je na osnovu anamnestičkih i heteroanamnestičkih podataka,te učinjene neurofiziološke i neuroradiološke obrade odabrao lijek. Ono što je u Vašem slučaju najbitnije, a to upravo i činite, da planirate trudnoću. Znači da se savjetujete sa svojim liječnikom oko idealne terapije prije same trudnoće, ako je moguće da se terapija smanji na najmanju djelotvornu dozu, da započnete uzimanje folne kiseline tri mjeseca prije planiranja trudnoće, potom radovite kontrole ginekologa, UZV-a i epileptologa tijekom trudnoće, te ev. testiranje alfa fetoproteina, CEA i beta HCG-a tijekom trimestra i double test. Najbitnije je da nastavite uzimati lijek kao što Vam je preporučio liječnik, jer opasnost od napadaja je daleko veća za plod nego antiepileptička terapija.