Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Epilepsija i spolni život


Autor Poruka

Preocupada

12.01.2009. 12:35

Imam supruga koji boluje od epilepsije GM(30g). Imamo problema u spolnom životu koji traje već više od 2 godine(potpun gubitak želje s njegove strane, erektilna disfunkcija). Inače pije 1,5 tabletu Tegretola dnevno i nema napade. Čitala sam da lijekovi koji se uzimaju za epilepsiju mogu utjecati na spolni život pa vas molim za savjet - da li možemo pokušati s nekim tabletama za potenciju ( ne bih htjela da kupujemo na svoju ruku da ne bi bi bilo kontraindikacija zbog tableta koje uzima, a njega je neugodno pitati svog neurologa).
I još jedno pitanje - da li navedena terapija može utjecati na plodnost muškarca?

Jelena Bošnjak, dr. med.

22.01.2009. 08:55

Poštovani, endokrinološki poremećaji koji se pojavljuju kod bolesnika s epilepsijom su većinom uzrokovani farmakokinetskim iterakcijama lijekova, tj. lijekovi koji induciraju enzime jetre snižavaju razinu slobodnog testosterona, FSH , LH što može dovesti do spolnih disfunkcija i impotencije. Budući da tegobe traju dvije godine, smatram da bi se trebali konzultirati sa epileptologom kod kojeg se suprug kontrolira oko eventualne promjene terapije.