Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


MOLIM DRUGO MIŠLJENJE


Autor Poruka

zgboy22

19.01.2009. 18:25

Postovani,

Imam 29 godina, obavljam stresan posao. Posljednjih nekoliko mjeseci imao sam problema s nesanicom, stresom, blagom depresijom, tresu mi se ruke kod uzbudjenja, imao sam osjecaj kako mi povremeno preskace srce. Po savjetu doktora opce prakse odlucio sam napraviti pretrage. Napravio sam EEG vise puta, MR, CT, EKG.

MR glave – nalaz uredan, CT glave – nalaz uredan, EKG – nalaz uredan.

Prvi EEG nalaz je bio difuzno dizritmicki promjenjen s paroksizmalnom tendencijom i vulnerabilnosti na hiperventilaciju. Objasnjeno mi je da postoji sumnja na epilepsiju jer siljci na nalazu imaju blagu epi formu.

Savjetovali su mi da ponovim pregled i napravim EEG nakon neprospavane noci uz svjetljenje lampom i nalaz je bio sljedeci: lakse difuzno paroksizmalno dizritmicki promjenjen uz izrazenu vulnerabilnost na hiperventilaciju. Kod ovog pregleda takodjer su mi rekli da nalaz ima epi oblike.

Moram naglasiti da nikad nisam imao EPI napad, nisam imao gubitke svijesti. U obitelji nitko nema epilepsiju. Trudnoca i porod moje majke bio je normalan, kao i kasniji moj psihicki i fizicki razvoj. Propisana mi je preventivna terapija s Depakine Chrono 500 mg jedna tableta dnevno. Doktor mi je rekao da ce mi Depakine stabilizirati EEG, da pijem lijek 2 mjeseca i da dodjem ponovo na kontrolni pregled EEG. Cini mi se da nema prave dijagnoze, a prepisan mi je antiepileptik.

Molim Vas za odgovor da li na temelju mojih EEG nalaza imam epilepsiju ili bi je mogao imati? Da li je potrebno da uzimam Depakine ili ne? Kako funkcionira taj lijek?

Unaprijed hvala,

Tomislav

Jelena Bošnjak, dr. med.

22.01.2009. 08:55

Poštovani, prema onome što ste napisali Vaši simptomi ne nalikuju na epileptičke napadaje (nesanica, blaga depresija, tresu vam se ruke kod uzbudjenja, preskakanje srca). Mislim da se Vaši simptomi mogu pripisati anksioznoj reakciji na (kako i sami kažete) stresnu situaciju na poslu. Ukoliko su to sve Vaše tegobe mislim da Vam antiepilpetička terapija nije potrebna. EEG može biti patološki i kod ljudi koji nemaju epilepsiju, no ne liječi se nalaz EEG-a.