Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Epilepsija i tablete


Autor Poruka

milada

12.03.2008. 10:50

Pozdrav!
Zovem se Milada i imam vec epilepsiju (grand mal) od svoje 14- e godine. Zivim u Svedskoj i sad mi je 28 godina i udata sam i rodila sam dijete prije tri mjeseca. Koristim Ergenyl 1500 mg/dan i Keppra 2250 mg/dan. Uprkos toj velikoj dozi dobivam napade jednom sedmicno. Tokom cije trudnoce sam koristila Lamictal i Keppra i dobivala sam napade jednom sedmicno. pri kraju trudnoce mi je moj neurolog predlozio da koristim Ergenyl ali stanje se ne mijenja i dalje dobivam napade. Neurolog predlaze povecanje tableta ali neznam koliko je to dobro, posto dojim... imam osjecaj da mi ove tablete uopste ne pomazu i da je moje tijelo naviklo na napade kao da je jedna rutina.

molim za pomoc

unaprijed Hvala

Jelena Bošnjak, dr. med.

02.07.2008. 18:35

Poštovani, budući da epilepsija u Vašem slučaju nije dobro kontrolirana potrebna je titracija terapije ili zamjena lijekova. Promjena i titracija terapije treba biti isključivo pod kontrolom epileptologa koji će dalje procijeniti i utjecaj lijekova na dojenje jer kod određenih doza i vrsta antiepileptika se ne preporučuje dojiti.