Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


prepoznati napad


Autor Poruka

mirelupe

26.08.2008. 01:40

Poštovani,
primijetila sam kod djeteta (6.god) koje tone u san grčenje mišića (nepravilno, s vremenskim razmacima) koje nije vidljivo "izvana" već kada mu se stavi ruka na tijelo te nema promjena u disanju. To prestaje nakon nekoliko minuta kada dijete čvrsto zaspi. Zanima me je li to epi (mioklonički) napad? Naime, laički pojednostavljeno, dijete je neuropedijatru uputio okulist radi konzultacije te mu je prilikom EEG-a (slučajno) otkriven fokus desno, a nakon toga MR-om ožiljak u dijelu centra za vid. Dijagnosticirana mu je epilepsija te pije Lamictal iako suprug i ja nikada nismo primijetili nikakve smetnje osim, nedavno, ove navedene budući da smo ga počeli malo pažljivije pratiti i promatrati. Uz uzimanje terapije, nalaz EEG-a je bolji (ne bilježi se više fokus). Zanima nas radi li se ovdje o napadu te na koji način ga možemo razlučiti od neke druge normalne pojave tijekom sna.
Zahvaljujem!

Jelena Bošnjak, dr. med.

17.09.2008. 17:45

Poštovani, prema vašem opisu trzajeva prilikom usnivanja može se raditi o benignim hipnagognim mioklonizmima u usnivanju, no budući da slično mogu izgledati i miokloni epileptički napadaji potrebno je praćenje neuropedijatra.