Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


epilepsija kao posljedica krvarenja mozga


Autor Poruka

NATA24

23.03.2009. 20:20

poštovana, molim vas za savjet...moja kćer je imala krvarenje na mozgu, do kojeg je došlo zbog niskih trombocita, naime prije toga godinu dana joj je dijagnosticirana autoimuna trombocitopenija...posljedica od krvarenja nije bilo iako je bilo jako veliko, ali je nakon skoro 2 mjeseca od krvarenja imala grand mal, pa nakon toga mali napad-zagledala se u jednu točku, i nekidan je opet imala napad koji je trajao 2 minute, grčenje, poplavile usne, nije se pomokrila, sva tri su bila u večernjim satima, a ovaj zadnji nakon 1 sat sna, bila je zbunjena i odmah sam joj stavila klizmu i onda je usljedio nakon par sekundi grčenje...postavljena joj je dijagnoza epilepsija simptomatica i terapija-trileptal, ujutro i navečer po 1 ipo tabletu, današnji eeg pokazuje žarišta a ct mozga jednu ishemiju...treba mirovat 24 sata i da će se to samo vratiti u normalu i povećana je terapija na 2 tablete od 300 ujutro i navečer.Zašto je unatoč terapiji došlo do napada,jel bila premala doza, a zašto ta ishemija...grozno mi je...molim koju stručnu riječ od vas? E cijelo posljepodnee prije zaddnjeg napada je treptala kapcima, i zijevala i govorila da joj se malo spava, jel to bio predznak napada, već 5 mjeseci nema problema sa trombocitima, sad su preko 300. Hvala puno!

Jelena Bošnjak, dr. med.

01.07.2009. 18:10

Poštovana, simptomatska epilepsija znači da je epilepsija nastala radi nekog poznatog uzroka, u ovom slučaju radilo se o cerebralnoj hemoragiji nakon čega su uslijedili epileptički napadaji koji se ponekada teško liječe te je potrebno titrirati antiepileptičku terapiju. Iz vašeg pitanja sam razumjela da se radilo o cerebralnom krvarenju, a ne o ishemiji pa je pitanje nejasno tj trebalo bi pregledati medicinsku dokumentaciju.