Epilepsija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 131 | Broj poruka: 335

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lezija na mozgu


Autor Poruka

jele

29.11.2007. 22:45

Poštovani, prije otprilike 2 god. sam počela intezivno imati tupe zatiljne glavobolje s kojima bih se probudila svaki dan te koje su bile praćene mučninom. Slijedom toga radila sam pretrage na koje me neurolog slao te sam na CT mozga (sve prije toga je bilo uredno) otkrila kako imam leziju na mozgu i to u bazalnim ganglijama. Poslana sam na magnetsku rezonancu gdje mi je utvrđen slijedeći nalaz: Desno u putamenu vidi se oštrodemarkirana lezija vel.8,2x7,7mm.... te mi je napisano kako moram ponoviti MR mozga za 6 mjeseci. Ja sam ga napravila nakon 2 god. jer su mi sada počele opet jake glavobolje i to svakodnevne te mi na nalazu piše: Oštrodemarkirana lezija promjera 10 mm ....te kako je nalaz nepromjenjen što mi kaže i doktorica. No sad se ja pitam kako su te dvije veličine jednake? Po ovim veličinama izgleda da se širi. Ona također tvrdi kako ta lezija nema veze s glavoboljom i da sam to vjerojatno zaradila dok sam se rađala. INače u 13.godini sam prebolila virusni meningitis a u obitelji imam tumor mozga.Molim Vaše mišljenje o svemu ovome.

Jelena Bošnjak, dr. med.

26.06.2008. 14:35

Poštovana gospođo, u Vašem pitanju dosta informacija nedostaje. Lezija na CT mozga i MRI mozga u putamenu je vjerojatno vaskularnog uzroka i moguće je da je nastala još od rođenja. U Vašem pitanju niste naveli točan opis lezije. Pitanje je i da li ste nekada prije radili CT mozga da se mogu usporediti starije slike. Smatram da bi se trebali kontrolirati redovito kod neurologa sa uvidom u svu medicinsku dokumentaciju.